Кой насочва хората срещу 5G?

Преди няколко седмици стартирахме най-новия ни проект, свързан с митовете за 5G, като в първата му част потърсихме корените на конспиративните теории. Във втората продължихме с разобличаването на някои от тях, включително теорията за връзката на 5G с пандемията от новия коронавирус. Сега идва ред и да научим, кои са източниците на така наречената хибридна война и какво предприемат технологичните гиганти срещу конспиративното съдържание. Вижте повече за всичко това в Митовете за 5G – Част 3.

 • Ще има, защото самата технология е различна !
  Боби13
 • Какви милиметрови вълни те гонят пък тебе? Не разбрахте ли, че 5G в България ще се изгражда на 700 MHz и на 3,5 GHz? Това ако е вярно голяма разлика няма да има с 4G и е безсмислена инвестицията на този етап. Ами защо не го кажеш на операторите? Как са такива будали, та не се сетили досега, че няма смисъл да строят 5G?
  simulant
 • Какви милиметрови вълни те гонят пък тебе? Не разбрахте ли, че 5G в България ще се изгражда на 700 MHz и на 3,5 GHz? Това ако е вярно голяма разлика няма да има с 4G и е безсмислена инвестицията на този етап.
  STE1
 • Вярно е за честотите, но не е истина колко хора се връзват на фалшивите новини за 5G !
  Боби13
 • Какви милиметрови вълни те гонят пък тебе? Не разбрахте ли, че 5G в България ще се изгражда на 700 MHz и на 3,5 GHz Това ако е вярно няма да има никаква разлика от WIFI който е навсякъде.
  danilov
 • "Развитието на мобилните мрежи и използването в тях на честоти, които позволяват покриването на големи площи с по-малко инвестиции в инфраструктура, ще направят свързаността на живеещите в отдалечените райони още по-добра и ще им позволят да се възползват от нови услуги." - Това по какъв повод е написано!!? Има ли някаква връзка с 5G :))))) Това звучи като виц за мрежи с милиметрови вълни :D . Какви милиметрови вълни те гонят пък тебе? Не разбрахте ли, че 5G в България ще се изгражда на 700 MHz и на 3,5 GHz?
  simulant
 • "Развитието на мобилните мрежи и използването в тях на честоти, които позволяват покриването на големи площи с по-малко инвестиции в инфраструктура, ще направят свързаността на живеещите в отдалечените райони още по-добра и ще им позволят да се възползват от нови услуги." - Това по какъв повод е написано!!? Има ли някаква връзка с 5G :))))) Това звучи като виц за мрежи с милиметрови вълни :D .
  STE1
 • "...позволяват покриването на големи площи с по-малко инвестиции в инфраструктура"
  Ако на някой все още не му е ясно, този текст не кореспондира с т.н. 5G мрежи!
  kombajner
 • Не е никак евтино - в БГ 3-те оператора ще се кооперират точно защото е мноооого скъпо.
  HICHNELANDER
 • Не може ли да има самостоятелно разсъждаващи хора, че някой да трябва да ги "насочва"? Ако оставим настрана ефектите върху здравето, най-малкото 5Г-то ще позволява много по-ефективно следене, а това вече е притеснително. Интересно ми е кой е писал тази статия и какво е нивото му на технологична грамотност?  "Развитието на мобилните мрежи и използването в тях на честоти, които позволяват покриването на големи площи с по-малко инвестиции в инфраструктура, ще направят свързаността на живеещите в отдалечените райони още по-добра и ще им позволят да се възползват от нови услуги." - Това по какъв повод е написано!!? Има ли някаква връзка с 5G :)))))
  А в действителност е обратното и тъкмо от това ще е едно от нещата, които ще позволят по-ефективното следене. The trade-off for speed at mmWave frequencies is limited range. Testing of 5G service range in mmWave has produced results approximately 500 meters from the tower, meaning a huge propagation of MIMO-enabled antenna arrays would be required for pure standalone 5G deployment. In addition, the inability of millimeter wave signals to penetrate obstructions further limits the range potential because these obstructions would need to be factored into network designs for mobile users.
  defierofodds
 • Интересно ми е кой е писал тази статия и какво е нивото му на технологична грамотност? "Развитието на мобилните мрежи и използването в тях на честоти, които позволяват покриването на големи площи с по-малко инвестиции в инфраструктура, ще направят свързаността на живеещите в отдалечените райони още по-добра и ще им позволят да се възползват от нови услуги." - Това по какъв повод е написано!!? Има ли някаква връзка с 5G :)))))
  kombajner