JerryRigEverything тества здравината на Motorola Razr

Заедно със старта на продажбите на Motorola Razr в Щатите устройството логично попадна и в ръцете на Зак от JerryRigEverything, за да провери здравината му. Категорията на телефоните със сгъваеми дисплеи все още е много малка, така че устройствата в нея предизвикват голям интерес. Засега те имат и някои особености, които не ги правят толкова издръжливи като класическите смартфони.

Motorola Razr не прави изключение. Устройството има покрит с полимерен слой дисплей, който позволява огъването му, но пък това не го прави устойчиво на надраскване, което показва и експериментът на Зак. Останалата част от конструкцията с метал и стъкло се справя по-добре с надраскването, а сензорът за отпечатъци продължава да работи дори и с много драскотини върху него.

Устройството премина без проблеми и през теста с нагряване, но нещата се променят, когато Зак решава да изпробва устойчивостта на замърсяване. Той посипва Razr с пясък и дребни камъчета, а след това опитва да затвори телефона. Част от тези външни обекти попадат зад дисплея и навлизат в механизма за затваряне, с което затрудняват работата му и водят до появата на скърцащи звуци. В тази връзка видеото не е за хора със слаби нерви.

Дисплеят обаче продължава да работи, макар че попаднало зад него камъче причинява леко издуване в средната част. Ситуацията се променя при теста на огъване, в който Зак все пак успява да повреди устройството, но не и да го счупи напълно. Разбира се, видеото показва екстремно натоварване, каквото устройството няма да понесе при реална употреба, но от друга страна напомня, че потребителите трябва да внимават с проникването на външни обекти в механизма за сгъване.

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.