Специален проект на

Препоръчано съдържание за теб

Богата видеотека с хитови заглавия

ИНТЕРАКТИВНА

ТЕЛЕВИЗИЯ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

След продължилия сякаш цяла вечност пролетен дъждовен сезон лятото започна почти изненадващо. Въпреки високите температури, които ни карат да мислим за повече забавления на открито, нямаме намерение да изоставим и любимите си филми, сериали и други предавания, които ни предоставя интерактивната телевизия на VIVACOM. Още повече, че от началото на юли тя се сдоби с нови възможности, за да ни осигури още по-персонализирано преживяване. Новите екстри са налични както за настоящи, така и за нови клиенти на услугата.

В началото едно уточнение. Новите неща няма да се появят автоматично, а за да ги получите, трябва да направите едно последно усилие. Нужно е да влезете в главното меню, оттам в секция „Управление“ и след това да изберете опцията "Изглед на менютата". Веднага ще получите възможност да разгледате новия интерфейс плюс бутон за неговото прилагане. След натискане на бутона приемникът ще се рестартира и готово - интерактивната телевизия вече е с нови облик и функции.


Тук е мястото да добавим, че винаги можете да се върнете към стария изглед по споменатия начин, макар че не виждаме причина някой да направи това. Както сигурно се досещате, обновеният интерфейс е достъпен напълно безплатно за потребителите на интерактивната телевизия на VIVACOM.

КАК ДА ПОЛУЧА?

Новият интерфейс на интерактивната телевизия поддържа създаването на профили за различните зрители, което е важно за разширените възможности за персонализация в едно домакинство, в което членовете имат различни предпочитания по отношение на съдържанието. Благодарение на това менюто "За мен" (My TV) предлага бърз достъп до съдържанието, което вече си започнал да гледаш, с опция да продължиш от мястото, на което си спрял.

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

В това меню ще откриеш популярните в момента предавания и канали, всичко, което си маркирал като любимо и дори персонализирани препоръки, които системата генерира въз основа на това, което си гледал или харесал.


При избиране на предаване (от Програма, My TV, Видеотека или след Търсене) се показва информационна страница, от която видеото може да се пусне отначало, да се добави напомняне за бъдещо излъчване, а при сериалите да се видят предстоящите епизоди и препоръки за подобни предавания.

Изгледът на Mini EPG също е обновен с по-ясно показване на каналите и техните лога, а освен това могат да се видят предишните и следващи предавания. В тази връзка и търсенето се е сдобило с нова и по-удобна клавиатура за още по-бързо откриване на желаното.

В меню Видеотека е съдържанието, което е достъпно при поискване или т.нар. on demand. Нейният нов изглед е получил банер с препоръчани заглавия, така че лесно да започнете да гледате нещо, защото всички знаем много добре как действа големият избор от съдържание - сякаш ни се гледа всичко, но не можем да решим точно какво. Новият интерфейс ни спасява от това чудене.

ВИДЕОТЕКА

Менюто съдържа всички филмови пакети на едно място – така още по-лесно ще видите какво предлагат филмов пакет MAXI, HBO On Demand, Disney On Demand, Discovery On Demand и т.н. Телевизията на VIVACOM предлага достъп до много такива медийни услуги по заявка, а повечето от тях са включени в повечето абонаментни планове, така че имате достъп до разнообразно съдържание, за което не сте и подозирали. Всичко това без нежелани реклами и на разположение по всяко време.


Има ли някой, който гледа спорт, без да държи в ръка смартфон, за да търси допълнителна информация и статистика? Новият интерфейс на интерактивната телевизия обръща специално внимание на феновете на футбола. В реално време те вече могат да получат данни за мача, който гледат в момента, така че да не откъсват поглед от действието.


СПОРТЕН ЕКСПЕРТ

Това става с извикване на информационната лента и избор на „спортна информация“ или чрез синия бутон на дистанционното. Така получавате информация за класирането в първенството, съставите на отборите и изходите от последните им изиграни срещи, както и най-важните моменти от мача по минути. Всичко това буквално на разстояние едно натискане на бутон директно на екрана на вашия телевизор.