Специален проект на

moto

g9 plus

Motorola

Смартфонът с най-добри характеристики сред устройствата до 399 лв.

Смартфонът е част от изключително успешната серия G на Motorola, която се появи през 2013 година, а досега от нея са продадени милиони устройства. Моделите в нея по-традиция предлагат бърз хардуер и оптимизиран софтуер на достъпна цена, но moto g9 plus прави сериозен скок напред, за да осигури премиум функции, които всички искаме да използваме. И нека цената от 399 лв. не ви подвежда, защото устройството предлага впечатляващи подобрения в производителността, дисплея и камерата, каквито няма да намерите на едно място в друг модел на тази цена.

Флагманските смартфони, които дават достъп до най-новите и авангардни технологии, несъмнено са особено атрактивни, но нека сме реалисти - всички ги желаем, но колко от нас могат да си ги позволят? Добрата новина е, че през последните години устройствата от среден клас отбелязаха значителен напредък в своето развитие и вече предлагат потребителско преживяване, което в много отношения се доближава до това на многократно по-скъпите модели. Новият moto g9 plus лесно ще ви убеди в това.

moto g9 plus разчита на осемядрения чипсет Qualcomm Snapdragon 730G, който е произведен по 8-нанометров процес за повишена бързина и намалена консумация на енергия. В него са комбинирани 6 енергийноефективни ядра Kryo 470 Silver с честота 1.8 Ghz и две Kryo 470 Gold, които работят при 2.2 Ghz. Добавен е и графичен ускорител Adreno 618, който обещава още по-плавни игрови сесии. Налице са и разширени възможности за работа с изкуствен интелект, които помагат при снимане и игрови забавления, а освен това оптимизират производителността.


Чипсетът е с цели 57% по-бърз спрямо използвания в moto g8 plus, което е още един плюс в полза на moto g9 plus, а освен това консумира и по-малко енергия. Компания му правят 4GB RAM и 128GB памет, което също е изненадващо в този ценови сегмент. Това количество памет е предостатъчно за повечето от нас, но при нужда може лесно да се увеличи с microSD карта с капацитет до 512GB. Повечето памет означава повече място за приложения, музика и видео.

На скорост

Огромен дисплей, огромна батерия

Големият и качествен дисплей е от съществено значение за качественото забавление с любимото съдържание. И в това отношение moto g9 plus успява да блесне, защото разполага с Max Vision екран с диагонал 6.8" и резолюция 1080 х 2400 пиксела (386 ppi). Панелът е най-големият досега в серията G и поддържа показване на HDR10 съдържание, така че ще можете да гледате в популярните платформи видео с още по-добри цветове, контраст и яркост.

Големият дисплей предразполага към повече забавления с видео или игри, а те имат нужда от повече енергия. moto g9 plus предлага батерия с респектиращия капацитет 5000 mAh и лесно може да осигури два дни на работа. Според изчисленията на Motorola с едно зареждане ще може да гледате 19 часа видео, да слушате 147 часа музика или пък да разглеждате сайтове в продължение на 14 часа. Зареждането става при 30 вата, така че за по-малко от 10 минути включеното в комплекта зарядно TurboPower 30 ще добави в телефона енергия за 12 часа работа.

4 камери за всеки момент

Все повече разчитаме на телефоните си, за да запечатваме важните моменти около нас, затова и фотографските им възможности са все по-важни. moto g9 plus предлага четворна основна камера с 64МР главен сензор, който комбинира 4 пиксела в един и по подразбиране прави 16MР снимки, а освен това е снабден с Night Vision режим за снимане на тъмно. Точно така, телефон за по-малко от 400 лева предлага 64МР камера.

Сред останалите характеристики откриваме още 8МР сензор с ултраширокоъгълна леща, а за повече креативни забавления са добавени два 2MР сензора. Единият е за заснемане на ефектни портрети, а другият служи за улавяне и на най-малките детайли чрез макроснимки. Камерата може да записва 4K видео, за да запечатате приключенията си по най-добрия начин. Не са забравени и любителите на селфитата, за които има 16МР камера, която също може да комбинира 4 пиксела в един за по-добро представяне на тъмно.

Телефоните на Motorola са известни и със своя оптимизиран софтуер и moto g9 plus не прави изключение. Смартфонът работи с Android 10 и предлага интерфейс, който е максимално близо до стандартния за платформата и е лишен от ненужни и натоварващи приложения.


Компанията е осигурила възможност за персонализиране на външния вид чрез промяна на шрифтове, цветове и форми на иконите, а освен това са добавени полезните добавки Moto Actions, с които можете да управлявате различни функции чрез жестове - например стартиране на камерата или пък включване на фенерчето.

Чист и оптимизиран софтуер