Специален проект на

Флагманът на новото време

Motorola обича да експериментира и компанията показа това многократно през своята история чрез създаването на първата в света преносима двупосочна walkie-talkie система, осигуряването на връзката с мисията Apollo 11, изобретяването на мобилните телефони и пускането на знакови устройства като StarTAC, RAZR и Droid. Със серията Moto Z компанията демонстрира, че модулните телефони могат да бъдат практични и функционални, а в края на миналата година ни изненада с иновативния смартфон със сгъваем дисплей razr.


Следващата стъпка на Motorola е завръщане в престижния клас на флагманските устройства - тези, които комбинират най-добрите налични технологии с отличителен премиум дизайн и висока производителност. Компанията направи това с модела edge+, който предлага търсените от потребителите съвременни технологии във всички важни области - впечатляващ дисплей, способна камера, качествен звук, голяма батерия, висока производителност и дори работа с 5G мрежи.

Motorola edge+ посреща със своя Endless Edge OLED дисплей с диагонал 6.7", който не само поддържа HDR10+, но се опреснява при 90Hz, което означава, че превъртането на съдържание и анимациите са изключително плавни. Панелът е със съотношение 21:9, което го прави особено подходящ за гледане на филми в стрийминг услуги като Netflix и HBO GO. И още нещо - дисплеят има извити на 90 градуса страни, което помага да се потопите в действието, защото страничните рамки изчезват. В него дори е вграден сензор за отпечатъци.

Безкраен дисплей

Панелът е не само красив, но и функционален, защото функцията Edge Touch позволява лесно управление на телефона само с една ръка. Извивката е полезна и когато не държите устройството в ръка, като чрез светлина показва заряда на батерията и известява за обаждания. Освен това по време на игра може да покаже два допълнителни бутона за още по-завладяващ геймплей.

Изключителна производителност

В елегантния корпус на устройството е намерил място мощният чипсет Qualcomm Snapdragon 865, който е с 25% по-бърз от своя предшественик за осигуряване на максимално бързо изпълнение на всичко, с което го натоварите. Дали ще е разглеждане на уеб страници, забавления с предизвикателни игри или пък гледане на видео, той ще се справи без проблем с всичко.

За бързата работа помагат ползването на оптимизирана версия на Android с минимални промени от страна на Motorola и добавените 12GB RAM, а за съхранение на файлове има цели 256GB UFS 3.0 памет. Смартфонът е снабден и с иновативна система от 5G антени за работа с mmWave и sub-6GHz честоти, така че е напълно готов за бъдещето. Нека не забравяме и поддръжката на новия и много бърз безжичен стандарт Wi-Fi 6.

Неизчерпаеми забавления

Всичко това се захранва от батерия с капацитет 5000 mAh, който е най-големият досега в телефон с 5G възможности. Това гарантира дълго време на автономна работа, а когато трябва да възстановите енергията, на помощ идва технология за бързо зареждане при 18 вата. Смартфонът поддържа и безжично зареждане при 15W, а освен това безжично може да зарежда и други устройства.

Телефонът е снабден и с 3.5 мм жак за слушалки, който е голяма рядкост при днешните флагмани, а за качеството на звука се грижат специален DAC плюс усилвател за слушалки. Наличието на жак е голям плюс за геймърите, които искат да чуват звук без никакво забавяне. С цел осигуряване на най-добрите възможности за възпроизвеждане на звук, смартфонът не разполага с IP рейтинг за прахо- и водоустойчивост, но пък има специално нано покритие, което го предпазва от инцидентно намокряне.


Като стана дума за забавления, Motorola edge+ ще ви впечатли и със своето звучене. Това е така, защото устройството предлага едни от най-силните стерео говорители, които са били добавяни досега в смартфон, а освен това представянето им е оптимизирано от аудио експертите на Waves, които са носители на техническа награда GRAMMY. Така не само ще можете да се насладите на своите любими музика и видео, а освен това ще провеждате и разговори с по-ясен и по-силен звук.

108 милиона пиксела в ръката

Motorola edge+ осигурява и иновативна камера, която включва сензор с респектиращата резолюция от 108МР. Неговият изключително голям размер (1/1.33") улавя повече светлина, a функцията за комбиниране на 4 пиксела в един позволява да правите HDR снимки в реално време и да уловите мига така, както го виждате. Освен това ви дава силата да правите невероятни кадри на тъмно. Не е пропусната и система за оптична стабилизация на изображението (OIS), която компенсира неволните движения на ръката.

Телефонът предлага още 16МР ултраширокоъгълна камера, която се ползва и за макроснимки, както и 8МР камера с 3х телефото приближение и оптична стабилизация. Добавен е и 3D ToF сензор за по-ефектни портрети и подпомагане на фокусирането. Камерата поддържа запис на 6K и 4K видео при 30fps, а освен това едновременно може да прави и 20МР снимки. За селфита пък има 25МР камера, която също може да комбинира 4 пиксела в един за още по-качествени кадри на тъмно.