Специален проект на

Иновациите на

при телевизорите отговарят на всеки вкус


Живеем в постоянно изменящ се свят, което води до промени в хората, нашите навици, желания и търсения. В този свят най-добрата предпоставка за успех е способността за приспособяване към новото.


Samsung е чудесен пример за това. Компанията заема безапелационно лидерската позиция на пазара на телевизори и вече 15 години е номер 1 в света, а при саундбарите доминира от шест години. Не чак толкова секретната тайна на успеха са непрестанните иновации, базирани на нуждите на потребителите.

Освен това, Samsung затвърждава успехите си, като изгражда богата екосистема и осигурява свързаност между различните си устройства. Не на последно място е продължаващият фокус върху редуциране на екологичния отпечатък, който оставят продуктите ѝ. Всичко това е обединено от иновациите, които Samsung не спира да прави.

И тази година Samsung не изневерява на себе си и продължава тази си мисия чрез комбинация от продукти и стратегия, с които да отговори на променящата се реалност. В ядрото на визията ѝ е задоволяването на индивидуалните потребности и осигуряването на технологични решения за всекиго.

Водещи тази година са моделите от гамата Neo QLED, чиято цел е постигането на по-добро изживяване, без значение какво съдържание се гледа на тях. В сърцето ѝ се намира новият процесор Neo Quantum, който работи с изкуствен интелект, разчитащ на данни от 16 невронни мрежи. Благодарение на това телевизорите могат да оптимизират всякакво видео съдържание до пълната 4K или 8K резолюция и при постигане на оптимално качество на картината.


Телевизорите Neo QLED разполагат с новата Quantum Mini LED подсветка, която ползва светодиоди с 1/40 от размера на източниците на светлина в конвенционалните методи за подсветка. Това позволява на компанията да направи телевизорите още по-тънки, но и да вгради още повече от светодиодите, а това осигурява изключително фин контрол на светлината и позволява постигане на още по-голям контраст. По този начин тъмните зони и ярките обекти изглеждат перфектно без неприятния ефект на ореол около светлите обекти на тъмен фон (blooming).

Един от неприятните ефекти при някои телевизори е загубата на цветовете при промяна на яркостта на картината. Neo QLED телевизорите използват технологията Quantum Dot, за да неутрализират този проблем и да предоставят пълния обем на цветовете по стандарта DCI-P3 дори при най-високата яркост. Всичко това е достъпно както в 4K, така и в 8K моделите, включени в гамата Neo QLED.


Особено днес, когато сме повече време у дома, външният вид на телевизора е от огромно значение. Благодарение на технологиите Neo QLED Samsung успява да ни изненада с Infinity One Design, който разполага с “безкраен” екран и най-тънкия профил, предлаган от компанията досега. Рамките на телевизора са практически незабележими, което прави външния му вид изчистен и изискан, а изживяването при гледане е увлекателно и реалистично.

Иновацията в дизайна не е чужда на Samsung и за това говорят т.нар. лайфстайл модели, които компанията продължава да развива. С фокус върху интериора в дома са моделите The Serif и The Frame. Първият е вдъхновен от серифите в буквата I и разполага с т.нар. 360-градусов дизайн, пасва във всяка част на дома, без значение дали е на стойка, или пък е поставен директно върху друга повърхност, дали е поставен по средата на помещението или пред стена.


The Frame пък е вдъхновен от изящните изкуства и когато не работи, се превръща в картина, допълваща интериора на дома. Тази година серията The Frame е обновена с нов модел - с 50% по-тънък панел и нови сменяеми рамки, които го правят още по-лесно адаптивен към различни вкусове в интериорния дизайн. В ерата на мобилните телефони The Sero е доказателство, че Samsung знае колко голямо е значението на вертикалното видеосъдържание. The Sero (от корейски: вертикален) може лесно да се завърта, което го прави перфектният за гледане на мобилно съдържание – например от социални мрежи.

The Serif

The Frame

Последната година беше тежка за киноманите, но The Premiere предлага утеха за тях, като им дава възможност да си направят частно кино у дома. Това е 4K лазерен проектор, който използва технология за ултракъсо проектиране и създава прожекционно поле с диагонал до 130 инча. Ултракъсото проектиране представлява възможност да поставите проектора на около 15 до 35 см от стената, вместо да осигурите специално пространство и мебел за него. The Premiere е първият лазерен проектор с HDR10+ сертификат и използва тройно лазерно прожектиране. Дизайнът му е компактен и удобен, а вградените говорители предлагат съраунд звук с високо качество.

The Premiere

Нов за българския пазар ще бъде и иновативният The Terrace - първият външен QLED телевизор на Samsung. Както подсказва и името му, той е подходящ за използване навън, като разполага с IP55 сертификат за устойчивост на прах и вода. Картината му е с висока яркост, така че да се гледа лесно при всякакви условия.

The Terrace

Тази година най-смелата крачка в иновациите на Samsung е новата технология Micro LED - революция в екраните. Разработката осигурява цветове, контраст и яркост на изцяло ново ниво - диодите излъчват светлина и нямат нужда от подсветка, а тъй като са изработени от неорганични материали, имат много дълъг експлоатационен живот. Освен това тези модели са практически без рамки, за да не се разсейваме от визуалното съдържание. Технологията дава пълна свобода в съотношението височина-широчина на екрана и позволява разнообразни конфигурации и размери на телевизорите.

С този набор от технологии и иновации Samsung е готова за предизвикателствата на утрешния ден, но може лесно да отговори и на днешните ни изисквания, без значение какви са приоритетите ни и как се променя животът ни. Защото най-приспособимите не просто оцеляват, а и се радват на най-големите постижения.