Blizzard обяви мобилна игра в света на Diablo

Blizzard обяви мобилна игра в света на Diablo

Diablo Immortal е името на нова мобилна игра, която ще потопи играчите в създадения от Blizzard свят на Diablo. Мултиплеър приложението е разработено в партньорство с китайската компания NetEase и предлага сюжет, който се развива между събитията в Diablo 2 и Diablo 3. В началото играта ще предложи достъп до шест класа от Diablo 3 - Barbarian, Wizard, Monk, Crusader, Necromancer и Demon Hunter.

Градът Westmarch ще служи като отправна точка за всички мисии и ще осигурява място за търговия и социализиране с другите играчи. От него ще се стига до осем игрови зони, които ще могат да се изследват самостоятелно и в компанията на други играчи. Blizzard и NetEase обещават с времето да добавят нови зони, сюжетни линии, предмети и игрови класове. Играта ще е свързана с услугата Battle.net, но засега няма информация кога ще е готова и какъв бизнес модел ще използва.

 • Мен ми се изморяват очите като играя dungeon crawler на лаптопа, какво остава на таблет или още по-зле телефон. :( Няма лошо, да я пускат, сигорно си знаят какви печалби се очакват от азиатския пазар където са луди по такива "неща". Близ умряха отдавна и Активижън просто правят куклено шоу с трупа.
  RazzleDazzle
 • На мен трейлърите ми харесаха, но не знам как ще е на мобилен екран. Малко игри могат да се оптимизират за игра на мобилен екран така, че да носят истинско удоволствие. Аз лично такова съм изпитал само от различните части на N.O.V.A., Brothers In Arms и други по-опростени, като DeathPipe. Просто мобилното екранче и опциите за контрол не позволяват нормално управление на движенията в различни посоки в комбинация със стрелба, скокове, катерене и всичко останало едновременно. Да не говорим пък за живот на батерията, трябва ти втори телефон за всичко останало. Но ще видим реални отзиви, може да са я оптимизирали достатъчно.
  MEnergy
 • -
  npet
 • -
  npet
 • Няма лошо, но сега се печели жестоко от мобилните игри, като вместо да побеждаваш с умения, трябва да плащаш пак и пак...
  tzincbg