Huawei Ascend G7 e с 5,5" дисплей и 4G LTE

Huawei Ascend G7 e с 5,5
Другото ново устройство от Huawei, представено по време на IFA, е Ascend G7. Смартфонът предлага 5,5" дисплей с резолюция 1280 x 720 пиксела, 4G LTE Cat4 възможности за връзка (до 150 Mbps) и 13MP основна камера. Джаджата е с дебелина 7,6 мм и тежи 165 грама, което на свой ред се дължи на металния корпус, изработен по технологията Nano Molding за създаването на унибоди дизайн.

Ascend G7 разчита на четириядрен процесор Qualcomm с честота 1.2 GHz и има 3000 mAh Li-Polymer батерия за по-дълго време на автономност, като се използват няколко технологии за пестене на енергия. На разположеиrе е и интелигентна система за превключване на антените, така че телефонът да има постоянен мобилен сигнал. Основната камера е с резолюция 13МР и широкоъгълна оптика, а предната е 5-мегапикселова с опция за панорамни селфи снимки. Включени са и различни приложения за редактиране на снимките.

Подобно на Ascend Mate 7, и Ascend G7 ще дебютира с интерфейса EMUI 3.0, който е с освежен и по-изчистен дизайн. Препоръчителната цена на устройството е 299 евро, а продажбите в различни европейски пазари ще започнат през този месец.