Kodak Ektra е смартфон за феновете на мобилната фотография

Kodak Ektra е смартфон за феновете на мобилната фотография

Британската компания Bullitt, която произвежда телефоните с марката CAT, държи правата и за бранда Kodak и вече продава смартфони с него. Най-новото й устройство обаче е малко по-различно и ще се опита да изкуши феновете на мобилната фотография не само с дизайн, който напомня на класически фотоапарат, но и с възможности за запечатване на качествени снимки. Ако се интересувате от фотография, вероятно знаете, че Kodak Ektra е името на знаков фотоапарат на американската компания от 40-те години на миналия век.

В смартфона обаче няма и намек за античност, защото предлага технически характеристики като 3GB RAM, 32GB вградена памет, десетядрен чипсет MediaTek Helio X20 и 5” Full HD (441 ppi) дисплей. Основната камера разчита на 21МР сензор Sony IMX230 с бленда f/2.0 и система за оптична стабилизация, а за фокуса се грижи технология за фазова детекция. Камерата може да заснема 4K видео. Помислено е и за качествените селфита, които са поверени на 13МР предна камера. Устройството има корпус, в който се преплитат имитация на кожа и на метал, а за по-добро фотографско преживяване активирането на камерата става чрез специален бутон.

Компанията ще предлага и аксесоари, които съответстват на ретро стилистиката и сред тях дори има кожен калъф за носене, който подсилва приликата на смартфона с фотоапарат. Това усещане продължава и в интерфейса на приложението за камерата, което включва въртящи се бутони за избор на режимите на снимане и възможност за ръчни настройки. Продажбите на Kodak Ektra в Англия и Европа започват през декември на цена 449 паунда (500 евро).

Източник: Kodak