Microsoft представи мишки и клавиатури за Windows 8

Microsoft представи мишки и клавиатури за Windows 8
Пазарната премиера на Windows 8 е в края на октомври, но това не спря Microsoft да представи новата си серия от клавиатури и мишки, които ще са проектирани за работа с новата платформа. Наскоро видяхме как ще изглеждат част от тях, но вече са известни пълните детайли за цялата колекция от аксесоари. Най-интересни за нас са два от моделите - мишката и мобилната клавиатура Wedge.

Джобната мишка ще се появи на цена 70 долара, има необичайна форма и разчита на Bluetooth за връзка с компютър или таблет. Включва и технологията BlueTrack, която й позволява да работи върху всякакви повърхности, а освен това има функция, която я изключва, когато компютърът, с който е сдвоена, заспи. Мишката може да работи с една АА батерия в продължение на 18 месеца, а горната повърхност е сензорна и разпознава различни жестове с пръстите.

Мобилната клавиатура Wedge ще се продава за 80 долара и се задвижва от две ААА батерии. Проектирана е за работа с таблет и осигурява бутони за пълен достъп до функциите на Windows 8 - сред тях са тези, разположени в страничното меню на платформата (търсене, споделяне, настройки, устройства), мултимедийните функции и др. Клавиатурата има и гумиран предпазен калъф, който може да се използва и като поставка за таблет. Интересно е че в него има магнити, които включват клавиатурата, когато бъде свален от нея, а при поставяне я изключват.

  • Ок. Тогава е по - добре лаптоп - като ще нося клавиатура и мишка, по - добре да си взема по - мощен преносим компютър. Пък и ще бъде с ia-32, не arm.
    vladovn
  • По-малки са в размер, за да се пренасят лесно.
    TheNextOne
  • Много интересни аксесоари. Мишка за таблет? При това с мини размер. Не виждам логика в такова нещо. Клавиатурата изглежда добре. Остава въпроса, за какво е с намален размер? - Нали е за стац. употреба, когато не искаш да ползваш екрана за въвеждане на информация, ами тогава да я бяха направили в по - голям.
    vladovn