Motorola Droid 2 дебютира във видео, впечатлява с производителност в тестове

Motorola Droid 2 дебютира във видео, впечатлява с производителност в тестове
До 23 юни остана съвсем малко, но нашето нетърпение да разберем с какво ще ни изненада Motorola не намалява. Вече знаем, че тогава ще видим новия Droid X, но по всичко личи, че компанията ще представи и наследника на хитовия модел Droid (Milestone в Европа) - Droid 2. Докато чакаме, от сайта Android and Me са успели да прекарат известно време с Droid 2 и споделят някои интересни впечатления за устройството. Въпреки че прилича много на предшественика си и има същите размери и тегло, то включва бърз процесор с тактова честота 1 GHz и добавя подобрена клавиатура. Смартфонът отново разполага с 5МР камера и има 3,7" дисплей плюс 512 MB RAM памет.

От сайта са направили и няколко теста на производителността, които показват, че новата версия е значително по-бърза от оригиналния Droid. Докато той ползва процесор TI OMAP3430 на 550 MHz, Droid 2 разчита на TI OMAP3630 на 1 GHz. И двата са базирани на ядро ARM Cortex-A8 и разполагат с един и същ графичен процесор - PowerVR SGX530. Освен че има по-висока тактова честота, OMAP3630 е изграден по 45nm технология (65nm при OMAP3430), което води до по-малко нагряване и по-ниска консумация на енергия. В тестовете телефонът се представя изключително добре, като според сайта резултатите са по-добри от всички останали телефони с Android 2.1, които са тествали. Подобна производителност трябва да очакваме и от Droid X, който използва същия хардуер като Droid 2. Няма обаче QWERTY клавиатура, но за сметка на това разполага с 4,3" дисплей, HDMI изход, 8МР камера и възможност за запис на 720р HD видео. Повече подробности за тестовете и резултатите от тях можете да намерите тук:
http://androidandme.com/2010/06/news/hands-on-the-motorola-droid-2/

Препоръчани оферти

 • Малко остана на заден план [B]Droid 2[/B]. Ето последните новини - очаква се да бъде пуснат на пазара на [B]23 август[/B], с фабрично инсталиран [B]Android 2.2[/B] (yes) http://androidandme.com/2010/06/news/rumor-droid-2-will-launch-with-android-2-2-on-august-23rd/ За разлика от Сянката (Droid X), който стартира на 15 юли с Еклера, и също към втората половина на август ще получи Froyo с OTA ъпдейт (по въздуха). http://www.droidforums.net/forum/droid-news/53937-droid-droix-x-froyo-confirmation.html
  РПГ - Sage
 • Разликата е, че Milestone 2 може би няма да има, както сигурно няма да има Droid таблет (за САЩ). [B]keyone[/B]: Да, подозирам, че изобщо няма да дойде.
  РПГ - Sage
 • За сега не се планува да идва в Европа, може би?
  keyone
 • И каква е разликата ?!? Droid е Milestone ...
  STARS
 • Не точно. По-скоро наследника на Droid.
  РПГ - Sage
 • Това е наследника на Motorola Milestone така ли?
  west ham
 • Добър като спецификации,но дизайнът на първия Дроид ми харесваше повече(по-точно долната част,иначе са почти идентични).И аз смятам,че все още Андроид няма толкова много приложения,които могат да се възползват от този хардуер,може и да греша.Клавиатурата изглежда доста по-добре.Според мен Дроид Х им стигаше и няма много смисъл от този модел,но времето ще покаже какво ще се случи.
  bobbydigital
 • Droid 2 има доста по-добър процесор и производителност от оригинала. А това не е малко. Предполагам, че засега смятат да отрежат света от Droid 2, и да го оставят с Milestone XT720/Motoroi поне за Европа и Корея... а за него пък е твърде късно в САЩ ;) А бе правят все още някои генерални глупости Моторола ама е разбираемо - опитват се да са на гребена на вълната в Android и като хардуер въобще. А не е лесно да конкурират HTC след като са от няма и година на голямата арена.
  РПГ - Sage
 • Нямам нищо против серията Droid- уникални телефони! Ама не е ли малко рано за Дроид 2? Защо не почакат малко и не сложат повече подобрения? Просто в моемнта няма какво толкова да се усъваршенства.
  keyone
 • Хм, интересно попадение - какви ще са възможностите му за видеозапис? - Droid/Milestone/Milestone XT720: [B]720x480 (SD, D1)[/B]; - Droid X/Shadow (и iPhone 4): [B]1280x720 (HD)[/B]; [B][i]Droid 2[/i][/B] е някъде между тях и мога да кажа 2 неща: - процесорът му позволява HD запис - от маркетингова гледна точка е много вероятно все пак да му бъде ограничена тази способност (whistle)
  РПГ - Sage
 • Никъде не е видях да казват в какъв формат точно ще записва видео, според мен ще си има HD. Дори и да няма, някои все ще направи приложелие позволяващо го.
  Parmenion
 • Политика - най-вероятно ще е и затова по-евтин или ще е добър в друго, което Droid X не е толкова :)
  ShinG0
 • 720p го казват за Droid X, не Droid 2 ;)
  STARS
 • май само droid x ще записва hd
  chilko
 • 720p какво е според теб?
  ShinG0
 • Да бяха сложили един HD запис ... този 1GHz процесор за какво му е в такъв случай (no)
  STARS