Netflix ще прави игрален сериал по Assassin's Creed

Netflix ще прави игрален сериал по Assassin's Creed

Популярната игрова поредица Assassin's Creed ще получи нова екранизация, но този път под формата на сериал. Това стана ясно от съобщение на Netflix, в което се посочва, че става дума за игрална адаптация, която ще има като изпълнителни продуценти Джейсън Олтмън и Даниел Крейник, които стоят и зад Mythic Quest: Raven's Banquet и предстоящия сериал по Skull & Bones.

Засега няма повече подробности дали сериалът ще разкаже нова история, или ще адаптира някоя от съществуващите игри, но е по-вероятно да видим оригинален сюжет, който се вписва в утвърдения вече канон на поредицата подобно на игралния филм с Майкъл Фасбендер. Ubisoft обмисляше продължение на филма, но се говори, че се е отказала от това, след като Fox беше придобита от Disney.

Преди няколко години създателят на анимационния сериал Castlevania за Netflix посочи, че следващата му работа е подобен проект в света на Assassin's Creed, но след това не се чу много за това. В съобщението на Netflix обаче се посочва, че освен игрални сериали партньорството с Ubisoft включва още анимирани и аниме сериали, така че явно ще видим още съдържание. Междувременно Netflix подготвя втори сезон на изключително популярния сериал The Witcher.

Източник: Netflix