Обама отказа да строи "Звезда на смъртта"

Обама отказа да строи
Петицията на американски граждани до Обама за построяването на "Звезда на смъртта" доби неочаквана популярност и бе подписана от над 34 000 граждани. Във връзка с това Белият дом се видя принуден да отговори на предложението на гражданите за изграждане на футуристично оръжие. За съжаление на феновете на Star Wars Обама няма намерение да изгражда "Звезда на смъртта".

Според служителя от неговата администрация Пол Шоукрос едно такова начинание не би било обосновано. В официалния отговор Шоукрос цитира изследване на студенти от университета Лехай, които са изчислили, че "Звездата на смъртта" ще струва поне 850 000 000 000 000 000 долара. Освен това от администрацията на Обама подчертават, че нямат намерение да взривяват планети, и иронично подмятат, че не считат за разумно да инвестират такава сума в супероръжие, което има фундаментален проблем в конструкцията и може да бъде унищожено от един-единствен едноместен противников космически кораб.

Пълния отговор, който е особено забавно четиво, можете да намерите тук:
https://petitions.whitehouse.gov/petition/secure-resources-and-funding-and-begin-construction-death-star-2016/wlfKzFkN

 • Междузвездни Войни си остана най-добрия фантастичен филм от едно време. Днешните фантастики не биват(no)(cyber)(whistle)
  Beчния
 • Е то пак цената е по-малка от външният им дълг :D
  Ангeл
 • Тия хамериканци много големи... Заблудени и промити мозъци, няма такава идиотска държава.:D Един голям ХОЛИВУД..:D:D п.с. Заглавието е поправено вече ама \"стой\" щеше да е по-яко.:D
  Ванката
 • По - добре да не посочваме и останалите грешки... :D
  vladovn
 • пак, по-добре от \"стро[B]й[/B]\" :D
  fintaraBG