Panasonic представи модулната камера DC-BGH1

Panasonic представи модулната камера DC-BGH1

Panasonic обяви ново устройство със системата Micro Four Thirds, което е предназначено за снимане на видео. Lumix DC-BGH1 има необичаен дизайн, който залага на модулността, но за това има достатъчно основателни причини. В камерата се ползва 10.2MP Live MOS сензор с Dual Native ISO, който е познат и от GH5S, но визьор и дисплей липсват, защото компанията е осигурила възможност за добавянето на допълнителни модули.

Камерата е с корпус от магнезиева сплав и алуминий и има сравнително компактни размери от 93 х 93 х 78 мм. Върху конструкцията са поставени 11 слота за монтиране на аксесоари или триножник, а за охлаждането се грижат вграден вентилатор и система за разсейване на топлината, така че да може да се записва видео неограничено време. Устройството включва Ethernet порт за управление и прехвърляне на видеото, а освен това са добавени USB 3.1 Type-C, 3G-SDI и HDMI Type-A интерфейси.

Чрез приложението Lumix Tether е възможно управлението на 12 камери, а с бъдещ ъпдейт ще бъде добавена и поддръжка за IP стрийминг през Ethernet мрежа. Lumix DC-BGH1 може да записва Cinema 4K/60p видео в 4:2:0 10-bit цвят или C4K/30p в 4:2:2 10-bit с All-I компресия. Чрез V-Log L може да се постигне динамичен диапазон от 13 стопа, а с VFR (Variable Frame Rate) е възможен запис на FHD видео при 240 fps.

Подобно на скорошните фотоапарати на Panasonic и BGH1 поддържа deep learning технология за подпомагане на автофокусната система Depth-from-Defocus (DFD), като осигурява разпознаване на очи, глави, лица и тела в кадър. Сред другите особености откриваме два UHS-II SD слота, възможност за работа с външно захранване и поддръжка на батерии от серията професионални камери на компанията с капацитет до 11 800 mAh. Продажбите на Panasonic BGH1 ще започнат през декември на цена 2000 долара.