Realme иска да продаде над 50 милиона смартфона през тази година

Realme иска да продаде над 50 милиона смартфона през тази година

Китайската компания Realme (бранд на Oppo), чиито телефони вече се предлагат официално и в България, публикува в Twitter някои детайли за представянето си през тази година и разкри очакванията си за бъдещето. Компанията изтъква своето представяне през първата половина на годината - през първото тримесечие отчете ръст на доставките на годишна база от 157%, а през второто увеличението беше с 11%, което я направи единствената с двуцифрен ръст в условията на пандемията.

Това показват данните на Counterpoint Research. Пак според тях компанията вече е на 7-о място сред производителите на смартфони. Realme посочва, че вече присъства на 59 пазара, а в 9 от тях е в топ 5 по продажби. Нейни смартфони вече ползват 40 милиона потребители по света, а само през първата половина на годината са били добавени 15 милиона нови.

Плановете на Realme за бъдещето са амбициозни. Тя се надява през следващите 2 – 3 години да успее да достигне годишни доставки от 100 милиона смартфона. През 2020 целта е за 100% увеличение на доставките и реализирането на 50 милиона устройства. Заедно с това компанията иска до края на годината да отвори и 280 магазина за смартфони и умни устройства.

Що се отнася до допълнителните продукти, Realme иска през тази година да пусне над 50, а догодина броят да надхвърли 100. Това е част от плановете за превръщането й в един от големите доставчици на IoT продукти на базата на стратегията 1+4+N. В тази схема 1 е смартфон, 4 са продукти като умни телевизори, слушалки, часовници и говорители, а N са останалите свързани IoT устройства. Ако това ви се струва познато, то е защото и Huawei има подобна стратегия на име 1+8+N.

  • така се говореше преди 5-7 години за xiaomi и хуавей - имаха същите показатели като тази марка сега ;)
    Да, това изказване е малко пресилено, но и те ще порастнат - само стойте и гледайте :)
    radko89
  • Тази измислена марка почна да продава телефони за над 1000лв много са се збъркали, ако някой ще дава 1000лв за тел то няма да е този
    dani1974