Рендери показват как ще изглежда HTC U 11

Рендери показват как ще изглежда HTC U 11

HTC подготвя специално събитие на 16 май, на което очакваме компанията да ни представи следващия си флагман, който засега е известен с кодовото име Ocean. През последните дни се появи информация, че телефонът ще се появи на пазара като HTC U 11, а докато чакаме официалните детайли, ви показваме серия от рендери, които са създадени въз основа на изтекли CAD файлове, осигурени от @Onleaks. Това означава, че изображенията са много близо до финалния дизайн на смартфона и разликите с него ще са минимални, което се потвърждава и при сравняване на кадрите с публикуваните наскоро от HTC тийзъри.

Снимките и 3D видеото показват, че HTC U 11 ще има нов дизайн на корпуса, който е подобен на останалите модели в серията U, и ще комбинира метална рамка със стъклен заден панел. Забелязва се, че стъклото над дисплея е значително по-извито в двете страни и вероятно това е свързано с очакваната функция Edge Sense. Според слуховете тя ще позволи управлението на различни функции чрез стискане на страничната рамка, в която ще има допълнителни сензори. Според 91mobiles това ще доведе до различна дебелина на корпуса в горната и в долната част – съответно 9,2 мм и 8 мм. Останалите размери се посочват като 154 x 76 мм.

Говори се, че HTC U 11 ще предложи 5,5” Super LCD 5 дисплей с резолюция 2560 x 1440 пиксела, чипсет Snapdragon 835 и две камери с резолюция 12МР и 16МР. Подобно на U Ultra устройството няма да има стандартен жак за слушалки и това е видно на снимките, но в комплекта ще бъде добавен адаптер, който ще позволи ползването на традиционни жични слушалки с интерфейса USB-Type C. Очакваме да видим два високоговорителя и батерия с капацитет 3000 mAh.

Източник: 91mobiles