САЩ вероятно ще даде още 6 месеца отсрочка на Huawei

САЩ вероятно ще даде още 6 месеца отсрочка на Huawei

В понеделник изтича втората временна отсрочка, която щатското търговско министерство даде на Huawei за ограничена работа с американски компании, но най-вероятно гратисният период отново ще бъде удължен. Това разкриват източници на Politico, които посочват, че новата отсрочка вероятно ще бъде за период от 6 месеца, за да се позволи на телекомуникационните фирми от отдалечени райони да продължат да работят в ограничен капацитет с китайската компания.

Временното разрешение покрива ограничен брой трансакции с Huawei като поддръжка на съществуващи мрежи и оборудване и осигуряване на софтуерни ъпдейти и поправки за телефоните на компанията. От Politico посочват, че през лятото министърът на търговията Уилбър Рос е заявил, че няколко доставчика на телекомуникационни услуги зависят от оборудването на Huawei. Временните облекчения ще позволят на компаниите да продължат да купуват компоненти и софтуер.

Това разрешение обаче не покрива големи сделки между големи американски компании като Intel, Qualcomm и Micron, които осигуряват на Huawei чипове за милиарди долари. Вече стана ясно, че търговското министерство е получило много заявления за издаване на разрешения за работа с Huawei, но според източниците на Politico засега няма срок за даването им. Наскоро се появи информация, че този процес е започнал, но явно ще почакаме още.

Източник: Politico

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция