Sony се кани да представи две обновени версии на PlayStation 4

Sony се кани да представи две обновени версии на PlayStation 4

На 7 септември Sony организира пресконференция, на която компанията ще сподели детайли за своя бизнес с PlayStation, но освен това на събитието очакваме да видим обновената версия на конзолата PlayStation 4, която ще поддържа 4K резолюция. Това обаче няма да е всичко – според информация на Wall Street Journal тогава ще бъде представен и по-компактен вариант на стандартната конзола. Снимки на джаджата вече се появиха онлайн, след като тя се появи за продан в английски сайт за обяви на скромната цена от 295 паунда.

Кадрите показват по-тънко и по-малко устройство с различен дизайн, който заменя острите ъгли на предшественика си с по-заоблени форми. Вградената памет е 500GB, а сред по-съществените промени е премахването на оптичния порт. Очакваме и по-ниска цена. WSJ посочва, че Sony вече е спряла производството на стандартната конзола PlayStation 4, за да оптимизира инвентара си, което подсказва, че тя ще бъде заменена от по-тънкия модел.

Компанията има практиката да пуска ревизирани издания на своите конзоли, така че подобен ход със сигурност не е изненадващ. Другото устройство обаче се оказва е по-интересно. То е познато с кодовото име Neo и би трябвало да осигури по-бърз процесор, по-висока графична производителност и работа с 4K резолюция, а освен това би трябвало да подобри работата с очакваните тази есен очила за виртуална реалност PlayStation VR.

Източник: The Verge