Свидетел твърди, че Apple не иска да лицензира патентите, нарушени от Samsung

Свидетел твърди, че Apple не иска да лицензира патентите, нарушени от Samsung
Делото на Apple срещу Samsung в САЩ продължава и заедно с него научаваме нови подробности за работата на двете компании. Според показанията на Борис Текслер, който оглавява звеното за патенти на Apple, през 2010 г. американската компания е предупредила Samsung, че основателно подозира корейците в копирането на iPhone. Според Текслър служителите на Apple са били шокирани при появата на първия телефон от серията Galaxy, а в съдебната зала Apple са представили презентация, която са направили за Samsung през август 2010 г., в която описват патентите, които смятат, че са били нарушени с Android.

Текслър обяснява, че корейската компания е нарушила три вида патенти на Apple: такива, свързани със стандарти, други, свързани с основни изчислителни процеси и свързани с уникалния интерфейс на Apple. Според него компанията няма интерес да лицензира който и да е от тези патенти на други компании и не желае да вижда имитации.

http://allthingsd.com/20120810/apple-patent-head-we-dont-want-to-license-clones/

  • За кинетичното превъртане трябва акъл и то много, но за ходенето до тоалетна няма да ти трябва.
    katinar
  • Вече почва да ми се повръща от тия ... едните патентовали четириъгълната форма с обли краища, другите кинетичното превъртане, третите сигурно са патентовали говоренете по телефон близо до ухото! Айде стига сте ни занимавали със безумно глупави съдебни битки.
    19Krpm