Започна разпространението на Android 6.0 за Sony Xperia C4 и Xperia C5 Ultra

Започна разпространението на Android 6.0 за Sony Xperia C4 и Xperia C5 Ultra

Sony продължава с разпространението на ъпдейта до Android 6.0  и за други от своите смартфони и в средата на септември вече е време той да достигне до модела от среден клас Xperia C4 (и неговата двусимова версия) и до фаблета Xperia C5 Ultra. Това са смартфони от миналата година, които разчитат на чипсет MediaTek, а това обикновено затруднява софтуерната поддръжка, но за щастие не е попречило на японската компания да осигури ъпдейти.

Според сайта XperiaBlog обновяването за Xperia C4 е с номер 27.3.A.0.122 (27.3.B.0.122 за Xperia C4 Dual), а за Xperia C5 Ultra в момента е налично само за двусимовата версия (E5533) и носи номер 29.2.B.0.122. От публикуваните екранни изображения става ясно, че с ъпдейта идват леките промени в интерфейса, които видяхме първо в Xperia X, а освен това потребителите изглежда са доволни от производителността и енергопотреблението.

Източник: Sony Mobile, XperiaBlog (1), (2)

 • При Самсунг телефоните от години можеш да пуснеш две приложения на един екран. Аз също не виждам голямата важност на ъпдейтите. Преди години, когато ОС-ите се развиваха, бяха изключително важни, но сега не толкова. В смисъл хубаво е да имаш ъпдейти, но не е нещо толкова важно за мен. Не виждам особена разлика във функциите и поведението на ОС-а.
  board
 • Най-удачното решение е стоковия андроид на Google и всеки ще има ъпдейти през първите 2 седмици на всеки нов Андроид.;);)
  базовото упражнение
 • Единствено Nexus-ите получават гарантирано 3 major версии, ама сега като спират бранда ... не зная как ще бъде занапред.
  kpo
 • Със 7цата можеш да си цепнеш екрана на 2 софтуерно с един пръст, ти с твоята 5ца можеш да го цепнеш само ръчно и с две ръце
  kpo
 • Разликата между 5 и 6 е осезаема, най-малкото заради подобреното използване на ресурсите. От друга страна изгледах няколко ревюта на 7 и някои от нещата, които представят като нови, аз като потребител на G4, ги имам и в момента в 6. Но въпросът не е с "какво толкова ще станем по-щастливи", ако ползваме по-нова версия, а това, че Андроид за толкова години не можаха да решат проблема с тези различни версии и сме оставени на милостта на производителя. Я я получиш след 6-7 месеца, я не. Хайде, дори да не получаваш веднага най-новите версии, не е болка за умиране, но какво правим със секюрити ъпдейтите? Не трябва ли поне тях всеки да може да ги получава едновременно и без чакане?
  Blue Sky
 • А някой от "професорите" ревящи за Андроид 7.0 могат ли да ми обяснят с какво толкова ще стана по-щастлив като ползвам 7.0 вместо 5.0 ?
  assen_l_s
 • E за цената си е добре. Вместо да набутам пари за 5 телефона в един и да получавам ъпдейти. Ще си вдигам параметрите - процесори, камери и т.н. Вместо след 5 години нов андроид и остарели параметри.
  velnsl
 • Задаваш неправилно въпроса си. Той трябва да е дали изобщо ще има 7 за тези модели...
  Blue Sky
 • Едва ли ще минеш някога на 7. Трябва да са благодарни и на това. Да наистина това е единствения минус на Андроид. Кога ли ще дойде време и те да обещават поне 3 години ъпдейт на ОС версията.
  sladyrko
 • Тоест ако си с андроид 5 не може направо да получиш ъпдейт на 7,трябва да минеш първо през 6 така ли?
  nike09
 • И аз това се зачудих. Но това е един от основните недостатъци на Андроид...
  Blue Sky