Мобилни аксесоари с марката Hama

Мобилни аксесоари с марката Hama
Hama Tonga
Въпреки името на продукта, в кутията откриваме Bluetooth слушалката Jabra BT125. Устройството е компактно и леко и изглежда е предназначено за потребители, които сега откриват удобството на безжичната комуникация и ценят лекотата на употреба и цената.
Дизайнът на устройството е съвсем обикновен, като за основен цвят на корпуса му е избрано черното. Върху корпуса са разположени три бутона - голям, който е мултифункционален и служи за управление на различните гласови функции, и два сдвоени (странично разположени) за контрол на силата на звука. Последните са на нивото на корпуса, което заедно с размера им прави натискането им малко трудно, но това е нещо, с което може да се свикне.
Върху задната страна се намира високоговорителя, който ляга удобно в ухото, но без да навлиза прекалено в ушния канал. Скобата за закрепване в гъвкава и освен че може да я моделирате според предпочитанията си, е възможно да промените позицията й така че използвате слушалката върху лявото или дясното ухо. В резултат получавате стабилно закрепване, което заедно с формата на слушалката води до комфортно носене в продължение на часове.
Сдвояването на Hama Tonga (Jabra BT125) с телефон или друго Bluetooth устройство (например PlayStation 3) е лесно, а качеството на звука при разговор - много добро. Сигнала е достатъчно силен, но все пак в шумна среда ще се наложи да повишите глас. Възможностите на устройството са базови и включват приемане, набиране, прекратяване и отхвърляне на разговори, гласово набиране, пренабиране на последният избиран номер и поставяне на разговор в режим на изчакване. Слушалката поддържа Bluetooth 2.0 , тежи 14 грама и включва батерия достатъчна за 8 часа разговори или за работа в режим на изчакване в продължение на 170 часа. Предлага се в комплект с обикновено зарядно.
Накратко Hama Tonga (Jabra BT125) е компактна и удобна Bluetooth слушалка, която е изключително лесна за употреба и осигурява отличен звук при разговори.

Hama Nugget 810
Слушалката е с тегло 9 грама и поддържа Bluetooth 2.0, но съвместима и с версии 1.1 и 1.2 на стандарта. Тежи 9 грама и идва с батерия достатъчна за 8 часа разговори или за работа в режим на изчакване в продължение на 200 часа. В комплекта освен обикновено (230V) зарядно влиза и автомобилно (12V, съвместимо с различни USB устройства), заедно с две силиконови уплътнения за слушалката (едното е резервно).
Външният вид на слушалката се доминира от метализирания преден панел в средата, на който е разположен мултифункционален бутон за управление. Регулирането на силата на звука се извършва от два допълнителни бутона разположени върху двете страни на корпуса. Порта за зареждане се намира върху горната странична повърхност, като е защитен с малък гумен предпазител. Той е снабден и с отвор за добавяне на връзка за носене. Говорителя пасва добре в ухото, като за това се грижи допълнително силиконово уплътнение. Проблемът обаче идва от скобата за закрепване. Въпреки че е гъвкава, тя е прекалено малка за сигурното и коректно фиксиране на слушалката, когато се използва от хора с по-големи уши. Добра идея е първо да я изпробвате, но това е съвет, който се отнася за всички Bluetooth слушалки.
Нямахме никакви проблеми при сдвояването на Hama Nugget 810 с различни мобилни телефони, както и при провеждане на разговори. Звука е силен и достатъчно добър, като за това вероятно принос има и технологията NewSpeak с която е снабден модела. Отсрещната страна също чуваше гласа ни много добре. Възможностите на устройството са базови и включват приемане, набиране, прекратяване и отхвърляне на разговори, гласово набиране, пренабиране на последния избиран номер и поставяне на разговор в режим на изчакване. Модела има и LED индикатор.
Hama Nugget 810 е бюджетна слушалка, която заслужава внимание, но с някои уговорки по отношение на размера на скобата за закрепване.

Hama BlueSky
Това е най-достъпната в ценово отношение слушалка на Hama, която ще разгледаме. Подобно и на другите модели работи с Bluetooth 2.0, но е съвместима и с предишните версии на безжичния стандарт. Разполага с батерия за 9 часа разговори или за 240 часа работа в режим на изчакване. За разлика от другите два модела се зарежда през miniUSB порт.
Дизайна на слушалката е стилен, което се дължи както на двуцветното оцветяване, така и на използваните материали. Подобно на другите модели и тук бутоните са три - един мултифункционален снабден с LED светлинни индикатори и два сдвоени за управление на звука. miniUSB порта се намира в горната част, а задната е запазена за високоговорителя и скобата за закрепване. За разлика от Nugget 810, тук размера й е достатъчно голям, за да може да фиксира положението на слушалката, дори и при закрепване върху по-големи уши. За щастие от Hama са предвидили възможност за промяна на височината й, а гъвкавото гумирано рамо може да бъде оформено в удобна форма.
Сдвояването с мобилен телефон премина гладко и само за секунди бяхме в състояние да проведем разговор. Качеството на звука е сравнително добро, въпреки че звучи малко заглъхнало. Подобно на другите модели и тук възможностите на устройството са базови и включват приемане, набиране, прекратяване и отхвърляне на разговори, гласово набиране, пренабиране на последния избиран номер, провеждане на конферентна връзка и поставяне на разговор в режим на изчакване.

За предоставените тестови модели благодарим на официалният представител на Hama за България "Вали Компютърс". Разгледаните слушалки може да намерите в Mobile Shop на адрес:
http://www.mobilebulgaria.com/shop/offers.php?id=108


Hama Seecode
Ако сте от хората, които не могат да спрат да говорят по телефона си дори зад волана, вместо да рискувате живота си или да ви глобят, помислете дали да не си вземете Bluetooth handsfree високоговорител. Seecode Wheel на Hama ви позволява да разговаряте свободно и да приемате входящите и изходящите разговори, без да вдигате ръце от волана. Има специална конструкция за удобно прикрепяне към кормилото, която осигурява възможност за регулиране и може да се фиксира към всякакъв диаметър. Seecode Wheel разпознава гласови команди, а чрез добавения LCD дисплей можете в движение да преглеждате телефонния си бележник и да настройвате номера за бързо набиране. Bluetooth handsfree устройството Seecode Wheel ще откриете в магазин HAMA на суперцена от 200 лева.

http://www.mobilebulgaria.com/accessories/view.php?id=1038&sub=shop

Hama Freedom Light
Лек и удобен Bluetooth високоговорител за сенник. Устройството има възможност за гласово набиране, вграден микрофон и високоговорител. Звукът се управлява с два бутона, един mode бутон, който се използва за преминаването на устройството в режим на сдвояване, и един многофункционален бутон, който служи за приемане/край на разговорите, както и за включване и изключване. Сред интересните функции е гласовото обявяване на името на обаждащия се. Батерията издържа до 10 часа в режим да разговор, или до 600 часа в режим на готовност. Bluetooth високоговорител за сенник Freedom Light можете да намерите в магазин HAMA на цена 90 лв.

http://www.mobilebulgaria.com/accessories/view.php?id=1039&sub=shop

Видео галерияАпарат и управление

Видео галерияАпарат и управление