13 кандидата за UMTS лицензи

13 фирми са кандидати за лиценз за изграждане на мобилни мрежи по стандарт UMTS. За Клас А документи са подали "МобилТел", собствениците на "ГлоБул" - "Космо България Мобайл", турската "Тюрксел", БТК, "Клубфербанд - ИТА" ООД и "Фърст плейс интернешънъл рисорс" ООД. За Клас Б (2 лиценза) участват първите 5 от горните 6 дружества, както и "Камбуров и партнърс" ЕООД и "АИИ дейта процесинг" ЕАД. Заявления за участие в търговете се приемат до 17 март. Наддаването за Клас А ще се проведе на 30 март при начална цена от 70 млн. лв., за другите два лиценза търгът ще е на 5 април при стартова цена 42 млн. лв.

  • За да сме точни кандидатите са 3ма останалите май ми приличат на статисти. Не виждам големите - Дойче Телеком, Водафон и т.н. Явно нашия пазар е безинтересен за тях. Тук таме ги споменават или да си вдигнат мизата или да стане ясно че говорят за мобилни комуникации. А какво значи UMTS?
    DefaultUser
  • За да сме точни кандидатите са 3ма останалите май ми приличат на статисти. Не виждам големите - Дойче Телеком, Водафон и т.н. Явно нашия пазар е безинтересен за тях. Тук таме ги споменават или да си вдигнат мизата или да стане ясно че говорят за мобилни комуникации. te vodafon iskaha ve4e da doidat tuk s niski ceni no globul si platiha...
    DefaultUser
  • Koi go interesuva izmislenija BG pazar.
    Andre N.B.