35 години от първия мобилен разговор

На 3 април се навършиха точно 35 години от първия мобилен телефонен разговор (1973 г.). Той е проведен от Мартин Купър, служител на Motorola, който между другото се счита и за създателя на първия мобилен телефон, подходящ за персонална употреба извън автомобил. Използваното устройство е Motorola Dyna-Tac - телефон без дисплей и с размери 22,8 х 12,7 х 4,4 см при тегло малко над 1 килограм. Батерията му се е зареждала 10 часа, за да осигури време за разговори от 35 минути. Звучи като ирония на съдбата, но точно сега Motorola, изглежда, е на път да се раздели с мобилния бизнес.
  • Съжалявам,че се е получило така,но какво да се прави-различни хора,различни мнения. Лошото положение на Моторола е в следствие на некадърно управление.Аз вярвам ,че Мото ще преодолее обхваналата я криза,но кога не се знае.Все пак хубаво е,че се пуска новина припомняща този най-знаменит и паметен ден в историята на мобилните телефони.
    fas
  • Жалко написах защото вече не се развива така Motorola както бих искал а за модератор вече не съм ,защото няколко човека от форума са били против това а и аз не се натискам да ставам защото не искам пак аз да ставам виновен за това кой какво прави във форума. Нека тези който ме изгониха да не съм модератор да са спокойни че аз не съм:)не ви се сърдя а напротив един товар по малко имам сега.
    apolon25
  • Какво е жалкото за Моторола Аполоне?Иначе се радвам,че оченяваш постиженията на Мото,за разлика от други,който само плюят по Моторола без да имат дори грам представа за огромните приноси на тази марка в развитието на телекомуникациите.Поздравявам те,макар и със закъснение,че стана модератор!
    fas