6 нови функционалности в Android

6 нови функционалности в Android

Google показа шест нови функционалности, които ще бъдат добавени към Android през идното лято. Така например системата Android Earthquake Alerts System ще бъде с разширен достъп, като потребителите в район със земетресение ще получават ранно известие.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Досега тази функция беше налична само в Нова Зеландия и Гърция, но още няколко държави ще бъдат добавени в списъка, а той ще бъде разширен допълнително. Друга новост е добавянето на опция за маркиране на съобщения в приложението Messages със звезда за по-лесно откриване. Тази добавка ще се появи през идните седмици.

През идното лято Gboard ще се сдобие с Emoji Kitchen при писане на английски, испански и португалски, на устройства с Android 6 и по-нова версия. Тази функционалност ще предлага емоджита на базата на въведен текст.

Google Assistant вече може да отваря специфични раздели в приложения, което е полезна добавка за бърз достъп до определени функционалности. Освен това за Voice Access се тества засичане на поглед, което ще позволи изпълняването на команди при поглед към екрана. Тази опция се сдобива и с подобрена възможност за въвеждане на пароли.

Последните обявени новости са за Android Auto и дават възможност за персонализиране на лаунчера от телефона, както и ръчно задаване на тъмен режим. В медийните приложения са добавени нови раздели за улеснена навигация. Освен това процесът по първоначална настройка на Android Auto е улеснен значително.

Източник: Google