60% от потребителите на iOS вече използват iOS 6

60% от потребителите на iOS вече използват iOS 6
От агенция Chitika публикуват данни за разпространението на новата версия на iOS сред потребителите на Apple. Данните са от рекламната им мрежа, в която са проследили милиони собственици на устройства с iOS от 18 септември до момента. От пускането на iOS 6 вече изминаха две седмици, но за това време 60% от потребителите на iPhone са успeли да обновят операционната система на телефоните си. При собствениците на iPad тези проценти са 45, докато най-бавно обновяват софтуера си собствениците на iPod touch, от които към момента 39% използват iOS 6.

Само за първите 24 часа 15% от собствениците на устройства с iOS са изтеглили новата версия на платформата, което е със 122% по-бързо, отколкото се е случвало с предишни версии. Що се отнася до iPod touch, трябва да отбележим, че всички модели от първо и второ поколение на плеъра изобщо няма да получат ъпдейт до iOS 6, така че 39% може би са по-голямата част от потребителите, които ще имат достъп до новата версия на платформата.

 • Бате, виж първо кои са в Open Handset Alliance , щото се изказваш неподготвен. Патентни тролове е имали и ще продължава да има, но ако трябва да си ги "мерят" Google и компания са напълно в състояние да прецакат всеки трол. Мислиш ли че Google не може да си нарисува иконка за браузъра в Андроид , ами ще лицензира тази на M$ от 95 година? По $30 смартфон за картинка от 50-тина пиксела! Парите да не растат по дърветата? Цялата работа е , че Андроид направи 70% пазарен дял в световен мащаб за 4 години. При това положение инвеститорите в компании като M$ денонощно им досждат с въпроси какво смятат да предприемат. M$ може и да не искат, но стават патентни тролове по принуда на инвеститорите. Също така направиха hostile takeover на Nokia и изкупиха по легалния начин още една камара компании като Skype и т.н. По темата : 60% от всички потребители на iOS устройства са с iOS6 при положение че няма jailbreak? Това значи че 80% и повече от ползвателите си купуват софтуера за джаджите на Apple. По въпроса с картите, просто чакам развитие. Псувах като каруцар, когато си инсталирах iGO на айпада. Навигационния софтуер за таблетите с iOS е под всякаква критика. Maps ставаше икато че ли беше най-удачният избор но с единия килобайт интернет свързаност на доставчика ми - просто картите са не-използваени. Чакам ги по половин час да се заредят през GSM мрежата. Така че всякакво развитеи за мен е добре дошло.
  A4i
 • Аз мога, ти можеш ли? Личи си. Какви точно "лицензни таксички" , както ти ги наричаш си прибират Гугъл? Ето това си написал : [Quote]Но наистина - за Гугъл е важно да има повече бройки с андроид, [B]да си прибират лицензните таксички[/B], да се фукат пред потенциални инвеститори и да лъготят девелопърите.[/Quote] Или си чел, недочел :) . Статията, която си посочил засяга лицензионните такси, които производителите плащам на M$ и т.н... , не на Гугъл (остави и каква част от статията е вярна). Та сподели, кои са тези такси дето ги плащат на Гугъл, за които говориш? Според мен трябва да прочетеш повече и по по - безпристрастен начин. Успех.
  E34v8
 • Верно си личи... Прочети ако можеш: http://www.unwiredview.com/2011/07/13/the-real-cost-of-android-potentially-60-per-device-in-patent-fees/
  samoznai
 • Охооо значи от днес официално Apple нагло копира street view. А от утре очаквам да подадът документи за патентоване на тази функция. Иначе щяха да унищожават "най-копиращата" операционна система хахаха
  nmnikolov
 • Апп казваш? Дали не е уеб версия? И кои са тези "лицензионни таксички" които прибират Гугъл? От кого точно ги прибират? Пред кого се фукат? Нали ти е ясно, че Гугъл, тоя Андроид го дават без пари дет се казва, за да си промотират услугите (които са най - добрите). От там нататък всичко зависи от конкретния производител. Личи си че си много запознат.
  E34v8
 • Не скоро, Андроид НИКОГА няма да се оправи в това отношение. Просто защото телефоните с Андроид от по-нисък клас, процесор до 650 МХц НИКОГА няма да получат ъпдейт. Защото просто няма да тръгне или ако тръгне, ще работи така, че да ти иде да се гръмнеш. Но наистина - за Гугъл е важно да има повече бройки с андроид, да си прибират лицензните таксички, да се фукат пред потенциални инвеститори и да лъготят девелопърите. Това е. Но би било неуместно да се правят паралели между политиките на Епъл и Гугъл в това отношение. А на тия дето все приказват за картите на Епъл, хубавичко помислете и си отговорете защо Гугъл толкова пъргаво спретнаха ап за иОС 6,, че даже днеска пуснаха и Стрийт Вю. За мен, отговорът е, че махането на Гугъл Мапс от основното меню на айфон е по-голям проблем за Гугъл, отколото за Епъл.
  samoznai
 • Не е добро положението с ъпдейтите. Но вината не е нито в ОС, нито в Гугъл. Проблемът е изцяло в производителите. Веднага давам единия си Андроид телефон за пример - СГС. Спряха го на 2.3.6, въпреки че е повече от достатъчно производителен за 4.0/4.1 (за справка - Нексус С) . Нямат кяр да го поддържат обаче. За това си и взех Галакси Нексус, а и следващия ми телефон пак ще е Нексус (Гугълски). Въпреки че е със смешния OMAP 4460, Гугъл си го поддържат, оптимизират и в момента с 4.1 е най - плавно вървящия Андроид телефон (UI, браузване) . Вярно, в много тежките игри е по - зле от С3, 1Х и т.н... , но за 600 кинта нов телефон - толкова :) . Докато изкарат новия Нексус :) . Него няма да го чакам да стане на 600 лева. Та идеята е който иска актуална ОС - да си купува Нексус телефон. Иначе да не се оплаква, а да чака Самсунг/ХТЦ да си извикат програмисТА да изкара фърмуера.
  E34v8
 • [Quote]В крайна сметка хората се интересуват телефонът им да е с актуалната и версия...[/Quote] Какво значи "актуална версия"? Някви цифрички там долу? Актуална би трябвладо да се има предвид да е по-добра от предната, с функции които подобряват боравенето с телефона, не обратното. И мога да ти кажа, че повечето хора се интересуват много повече от това дали телефона им работи както трябва, не от това дали пише 5-6-20 на версията на ОС-а. Пък и то как да ъпгрейдне човек, знае ли каква глупост ще му натресът "отгоре".
  Parmenion
 • Makeno, хардуера на устройствата определя това какъв ъпдейт ще получат. Нали се сещаш, че Tegra 2 беше готова по това време на 2009 година, но тогава имаше едни велики ARM11 чипсети с цена от две за лев и никой производител не му се даваха $15 за Теграта, колкото и да е добра. После що нямало ъпдейти за дъртите бракми? Ами гледайте какво купувате. Кьорав карти не играе!
  A4i
 • В крайна сметка хората се интересуват телефонът им да е с актуалната и версия и не им дреме много много, колко много различни устройства има. Все пак не всички работим за гугъл, за да сме съпричастни с тях и проблемите им, нито печелим от финансовите им постъпления. А и всичко е до желание при ъпдейтите. При уиндоус фоун 7, телефон на 2 години, все още са налични всички налични ъпдейти досега. А ХТС дизайър, телефон на същите години, че и с подобна рам, отдавна не се поддържа. Затова компаниите трябва да наблягат повече на софтуерната част на устройствата си, а не само да ги тъпчат с нов хардуер.
  makeno
 • [Quote]Политиката на ъпдейт не може да им се отрече на епъл. За разлика от андроид, където над 50% от потребителите още използват 2.3. Дано андроид се оправят по-бързо в тази насока, че иначе не ги виждам при таблетите от 10 инча и нагоре, особено след навлизането на триста доларовите таблети на майкрософт.[/Quote] Не знам на глупави ли се правите или сте си такива по принцип, но когато имаш ЕДНО главно устройство е нормално ъпдейта да стигне ди всички устройства. Когато подържаш огромна гама от устройства с различни технически характеристики, е нормално по-слабите устроства да не получават последните ъпдейти. Какво го дъвчете това фрагменнтиране и защо се прави на такъв голям проблем не мога да разбера... на гугъл поне картите им работят.
  Parmenion
 • Да и най-голямата грешка е това iOS 6 голяма работа , че идват бързо тия ъпдейти ама с тях идват и десетките бъгове, сега трябва да чакам 6.1 да поправи сегашната. Само да не стане по зле де.:D
  Ванката
 • Андроид няма да се оправи скоро в това отношение, защото има прекалено много устройства с прекалено много технически характеристика. Нормално е да не може да се инсталира JB, на устройство, което е с едва 192МВ рам. Това с което андроид превъзхожда епъл е, че когато един телефон получи последният ъпрейд той получава ВСИЧКИ благини, които са включени в него, докато епъл орязват функциите на новата ios за по-старите си устройства и само най-новите устройства получават всички подобрения.
  vinse