ABC подготвя първия сериал, предназначен за мобилни устройства

ABC подготвя първия сериал, предназначен за мобилни устройства

Австралийският телевизионен канал ABC подготвя сериал със седем епизода, който е предназначен за излъчване през YouTube, Facebook, Instagram и iView. Сериалът на име Content ще дебютира на 4 септември ексклузивно в споменатите платформи, а според изпълнителния продуцент на ABC – Че Мин Луу, той е изготвен специално за гледане от мобилни телефони.

Комедийното шоу разказва историята на Луси – нарцистична героиня от поколението милениъли, която отчаяно иска да стане инфлуенсър. За целта тя не се спира пред нищо – снима по време на катастрофа и дори заснема първото си мукбанг видео (видео на хора докато се хранят). Концепцията включва динамично съдържание, което се създава в реално време от перспектива на героинята. Сериалът ще включва и различна информация на на Луси от чатове, публикации, видео разговори и др.

Съдържанието е заснето в портретен режим, като изпълва изцяло екрана на смартфоните, за които е предназначено. Сърежисьор на продукцията е Дейли Пиърсън, който е изпълнителен продуцент на популярната анимация Bluey. Голяма част от Content (около 80%) е анимирана, а не включва екрани от реални телефони. Създаването на сериала е изисквало различен подход, а сюжетът е написан и развит на малки стъпки, които обхващат малките, но драматични действия, които Луси прави през телефона си.

За да бъде проучена нагласата на публиката към подобна продукция са били проведени тестови прожекции пред фокус групи, а реакциите на потребителите са наблюдавани през двупосочни огледала. Авторите са установили, че хората разбират формата на сериала, а освен това те са наблюдавали реакцията им, когато нотификациите от техните устройства се смесвали с тези на Луси.

Източник: The Guardian


Втора употреба с гаранция