Acer Jade Primo с Windows 10 Mobile ще поддържа Continuum

Acer Jade Primo с Windows 10 Mobile ще поддържа Continuum

Acer обяви за пръв път, че се кани да направи смартфон с Windows 10 в началото на септември, но преди дни сподели повече подробности за устройството. Името му е Jade Primo и не само ще бъде съвместимо с функцията Continuum, но и ще се продава в комплект с допълнителни докинг станция, мишка и клавиатура, така че потребителите веднага да започнат да го използват като компютър при връзка с монитор или телевизор.

Иначе смартфонът се доближава до техническите характеристики на Lumia 950, като ще предложи 5.5” Full HD Super AMOLED дисплей, чипсет Snapdragon 808 и 3 GB RAM.  Основната камера ще е с резолюция 21МР, а за селфита ще има 8-мегапикселова. Добавен е и USB Type-C порт. Засега не е ясно каква ще бъде цената на устройството, но бихме могли да предположим, че ще бъде по-ниска от тази на телефона на Microsoft.

  • Не е само до кабела(буксата), има си и големи хардуерни изисквания като да е минимум процесор Snapdragon 808, така че не се надявайте да се появи в кой знай колко евтин телефон.
    BoyanSherbanov
  • Ограничена е до USB C кабела (USB 3.Х). А до сега няма телефон с такава букса, т.е. ще трябва да си купим нов телефон за да се ползва този режим. Хората си знаят как да ни изнудят :). Няма лошо, нещо цените не ме кефят..
    StefiMo