Adobe ще пусне пълна версия на Photoshop за iPad

Информация на Bloomberg разкрива, че Adobe се готви да пусне пълнофункционална версия на популярното приложение Photoshop за iPad като част от нова стратегия за предлагане на продуктите на компанията за множество устройства като начин за повишаване на приходите от абонаменти. Изданието споделя, че приложението ще бъде представено през октомври по време на годишната конференция Max, но пазарната премиера на софтуера е предвидена за следващата година.

Adobe от години се опитва да модернизира своето портфолио от инструменти за създаване и обработка на дигитално съдържание. През 2012 беше пусната нова абонаментна облачна услуга, която се оказа успешна и доведе до ръст в приходите на компанията, а освен това се отрази положително и на пазарната й капитализация. Досега обаче пълната функционалност на продуктите на Adobe беше налична само при ползване на компютри, но не и при мобилни устройства като таблети и телефони.

Главният продуктов мениджър на Creative Cloud Скот Белски потвърждава, че Adobe работи по нова мулиплатформена версия на Photoshop и други приложения, но не разкрива кога ще ги предложи на потребителите. Новите приложения от пакета Creative Cloud ще позволят на потребителите да работят по проектите си и през iPad, а след това ще могат да продължат от същото място и в други устройства както това е възможно и сега в Creative Cloud.

Абонаментният модел помогна и на Microsoft да подобри своя бизнес през последните години, така че стратегията на Adobe изглежда съвсем правилна. Белски споделя, че много клиенти на Adobe работят все повече с таблети и са поискали от компанията възможност да правят промени по проектите си в движение. Компанията работи и по нова версия на Illustrator, но нейното представяне е далеч във времето.

Източник: Bloomberg