Alcatel 5 ще струва под 500 лв.

Alcatel 5 ще струва под 500 лв.

С наближаването на мобилния конгрес научаваме още детайли за новото продуктово портфолио на Alcatel, зад което стои китайската компания TCL. Тя вече разкри, че то ще бъде съставено от три серии, които ще покриват различни ценови категории и ще предложат 18:9 дисплеи, и междувременно дори стартира продажбите на някои от моделите. Най-интересен сред новите телефони се очертава да бъде Alcatel 5, който обещава да осигури флагмански особености на по-ниска цена. Докато чакаме официалната премиера, от сайта WinFuture идват повече подробности за техническите характеристики на модела и дори кратко рекламно видео.

Всъщност основните характеристики на Alcatel 5 (познат като TCL A5 в Китай) научихме още в началото на януари, когато Ивън Блас пусна данни за него в Twitter. Новата информация потвърждава предишната и добавя повече подробности. Устройството ще осигури 5,7” 18:9 IPS дисплей, но резолюцията му е сравнително ниска – 1440 х 720 пиксела. Сред другите характеристики откриваме осемядрен чипсет MediaTek MТ6750, 3GB RAM, 32GB разширяема памет и батерия с капацитет 3000 mAh. Операционната система е Аndroid Oreo.

Смартфонът предлага двойна предна камера с нормална и 120-градусова широкоъгълна оптика и LED светкавица. Основната предна камера е с резолюция 13МР и бленда f/2.0, а широкоъгълната разчита на 5МР сензор и се ползва за улавяне на по-големи групи от хора. Камерите служат и за отключване чрез лицево разпознаване. Върху задния панел откриваме една 12МР камера с бленда f/2.0. Сред другите особености са сензор за отпечатъци и USB-C порт. Според информацията в Европа устройството ще се предлага в златисто и черно на цена от 230 евро.

Източник: WinFuture

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция