Alcatel пуска таблет с две батерии и Windows 10

Alcatel пуска таблет с две батерии и Windows 10

Alcatel изпревари всички с пресконференцията си в Барселона, която освен новините за двата нови смартфона в серията Idol донесе и информация за ново хибридно устройство, което използва Windows 10. Това е Alcatel Plus 10, който комбинира таблет с диагонал на екрана 10,1” (1280 х 800 пиксела) и подвижна клавиатура, която е снабдена с допълнителна батерия и с LTE модем, който може да споделя мобилен интернет към други устройства.

Техническите характеристики не са особено впечатляващи, но в крайна сметка не очакваме и висока цена – сред тях са четириядрен чипсет Intel с честота 1.92 GHz, 2GB RAM и 32GB вградена памет, която може да се увеличи чрез microSD слот. Двете батерии имат общ капацитет от 8410 mAh и според компанията би трябвало да стигнат за 8 часа на работа. Продажбите на устройството в Европа ще започнат през юни.

Източник: Alcatel

  • Не съм впечатлен - имам Acer W511 с аналогични х-ки само дето батериите му държат 14 часа и системата за свързване на двете части е доста по-смислена позволявайки няколко варианта за употреба. Дано поне Алкатела да е на по-прилична цена.
    iavorski