Allo и Duo са две нови приложения за комуникация от Google

Allo и Duo са две нови приложения за комуникация от Google

Google явно смята, че наличните услуги за мобилна комуникация не са достатъчни и по време на конференцията I/O представи две нови приложения, които са свързани с мобилния номер на потребителя – Allo и Duo. Allo поддържа вписване и с Google акаунт и осигурява достъп до познати възможности като emoji, стикери, опция за рисуване върху снимки и др., а освен това позволява промяна на големината на шрифта в съобщенията.

В приложението е интегриран и новия виртуален асистент Google Assistant, който може да отговаря на въпроси и осигурява информация директно в чат прозореца. Съобщенията в Allo са криптирани, а освен това е наличен и инкогнито режим, криптиращ разговорите напълно. Има и опция за задаване на период, след който разговорите ще се изтриват.

Duo на свой ред може да мине за отговора на Google на FaceTime. Приложението има една единствена задача и тя е свързана с провеждането на видео разговори. Една от отличителните му функции се нарича Knock Knock – тя показва върху екрана какво прави отсрещната страна преди да започне разговора. И двете приложения ще са налични за Android и iOS през лятото.

Източник: Google