Amazfit GTS прилича много на Apple Watch

Amazfit GTS прилича много на Apple Watch

Китайската компания Huami е сред най-големите производители на носима електроника в света с пазарен дял над 17%, а освен това доставя устройства и за Xiaomi, включително моделите от популярната серия Mi Band. Huami продължава да разширява своето продуктово портфолио с премиерата на три нови часовника в серията Amazfit - Amazfit GTS, Amazfit Smart Sports Watch 3 и Amazfit X Concept Watch.

Amazfit GTS е наследник на Amazfit Bip и предлага дизайн, който напомня на Apple Watch, и осигурява алуминиев водоустойчив корпус с дебелина 9.4 мм, 1.65" AMOLED дисплей с резолюция 348 x 442 пиксела, NFC, GPS и BioTracker PPG сензор за 24-часово отчитане на пулса. Батерията стига за 14 дни при нормална употреба или за 46 дни при ползване в режим на часовник. Цената на модела е 899 юана (113 евро), а продажбите ще започнат на 24 септември.

Amazfit Smart Sports Watch 3 (вероятно Amazfit Stratos 3 извън Китай) има две версии - Standard Edition и Elite Edition. Часовникът предлага 1.34" рефлективен дисплей с ниска консумация на енергия за добра видимост на открито, сензор за пулс BioTracker PPG, NFC, позициониране чрез GPS/GLONASS/Beidou/Galileo, водоустойчивост и батерия за 7 или 14 дни според ползваните функции.

Добавени са още 512MB LPDDR3 RAM и 4GB памет за файлове, която е от полза за вградения музикален плеър. Любопитно е, че устройството има два процесора и две операционни системи, които се ползват съответно в спортен режим и режим на умен часовник. Стандартната версия е със стъкло Gorilla Glass 3 и стоманена рамка и ще се продава за 1299 юана (164 евро), а изданието Elite е със сапфирено стъкло и титаниева рамка, което вдига цената до 1699 юана (214 евро).

Amazfit X е концептуален модел, който ще се появи на пазара през първата половина на следващата година. Той предлага 2.07" гъвкав AMOLED дисплей с пикселна гъстота 326 ppi и яркост 430 нита, а батерията с капацитет 220 mAh би трябвало да стигне за 7 дни на работа.

Източник: XDA Developers

Оферти на деня