Amazon добавя подсветка в най-достъпния си Kindle

Amazon добавя подсветка в най-достъпния си Kindle

Amazon пусна нова версия на най-достъпния си четец на електронни книги Kindle. За първи път базовият модел ще включва дисплей с подсветка. Новият Kindle разполага с фронтална осветителна система от 4 LED-а. За сравнение по-скъпият Kindle Paperwhite включва 5 LED-а, а Kindle Oasis 12. Благодарение на новата добавка ще можете да настройвате нивото на яркост в зависимост от околните условия.

Дисплеят, който е с диагонал 6“, предлага нов панел с по-високи нива на контраст. Налична е и капацитивна сензорна технология за по-добра работа при прелистване на страниците. Пикселната гъстота на панела остава същата или 167 ppi. За сравнение при Kindle Paperwhite и Oasis този показател е 300 ppi. Новият Kindle разполага и с леко променен дизайн, който включва по-тънък и лек корпус.

Потребителите получават и стандартни характеристики като 4GB вградена памет, Wi-Fi свързаност и батерия, която осигурява до няколко седмици автономна работа. Цената на устройството в САЩ е 90/110 долара в зависимост дали искате да получавате реклами от Amazon или не. Моделът ще е наличен от 10 април в черен и бял цвят.

Източник: Amazon

Оферти на деня

 • Наблюденията ми върху предишния им paperwhite:
  Въпреки, че много от книгите трябва да се купят или конвертират, не се лъжете да купувате друг. Бързо става. Тези с Андроид четци издържат 4-5 дни, до седмица с доста трудоемко оптимизиране, макар и еднократно.
  Kindle e много по-бърз при навигация, по-ярък при нужда, но по-равномерно осветен от другите, вкл. Pocketbook. Издържа 3-4 седмици.
  Рекламите не са никакъв проблем - при заключен екран това е корица на книга, която може да купиш, а при отключен долу в менюто има два пръста банер за промоция на нови или на евтини книги. Това е всичко. Никъде не изскача нищо, нито при ровене в менюто, нито при четене. Може да се свалят книги с браузъра без компютър, не е отчайващо тромав. Можете да си видите фейсбука дори, ако много ви домъчнее, макар, че изглежда смешно.

  Интеграцията с goodreads e брилянтна - бързо и леко се swipe-ват препоръките. Wikipedia и речника са също отлично вградени - просто кликвате и задържате на произволна дума в книга и избирате къде да видите дефиницията. Има български речник, който се инсталира елементарно - копира се един файл през компютъра.
  tzincbg