Американски политик иска забрана за Google Glass по време на шофиране

Американски политик иска забрана за Google Glass по време на шофиране
Умните очила Google Glass още не са се появили на пазара, но властите в САЩ вече се подготвят със законодателни ограничения около тяхното използване. Републиканецът от Западна Вирджиния Гари Хауел вече е внесъл законопроект, който забранява използването на футуристичната джаджа по време на шофиране. Политикът също така изтъква, че няма нищо против самото устройство и вижда в него бъдещето, но в същото време иска да изостри вниманието и към потенциалните опасности например от гледането на клипове в YouTube по време на шофиране.

Според Хауел Google Glass има сериозен потенциал да нарушава концентрацията на шофьорите и е напълно съпоставимо в това отношение с употребата на мобилни телефони по време на движение. Ако предложението бъде прието, ползването на Google Glass по време на шофиране ще бъде санкционирано със сериозни глоби - 100 долара за първо нарушение. Следващите ще имат кумулативен ефект и второто и третото нарушение ще струват съответно 200 и 300 долара и т.н.

http://techcrunch.com/2013/03/24/west-virginia-lawmaker-seeks-to-ban-drivers-from-wearing-head-mounted-displays-like-google-glass/

  • хахахах зависи. Може би ще те разочарован но надеждитети ще бъдат разбити...тотално! ;)
    mchalakov