Android P може да предлага повече опции за блокиране на обаждания

Android P може да предлага повече опции за блокиране на обаждания

Според последните промени в изходния код на Android P в AOSP, операционната система може да се сдобие с разширени възможности за блокиране на нежелани входящи обаждания. В приложението за телефония е добавена функционалност, която ви позволява да блокирате автоматично повиквания от непознати номера, скрити номера или произволни номера, които не са във вашия списък с контакти. В актуалното издание на Android блокирането е възможно само за конкретен номер, което пък означава, че можете да вкарате нещо в черния списък само след като вече сте били търсен от дадения абонат. С новите опции възможностите да ограничите нежеланите обаждания стават значително по-широки.

От кода става ясно, че блокирането се премахва автоматично, ако наберете номер за спешна помощ като 112. Това е направено с цел да бъде възможна обратната връзка с вас в случай на необходимост. В случая ще получите и нотификация, която ще ви информира за премахването на блокирането. Интересно е също така да се отбележи, че операторите ще имат възможност да допускат или да не допускат използването на новата функционалност. Естествено трябва да се има предвид, че Android P все още е в стадии на първоначална разработка и появата на определени функционалности в кода не означава, че те ще присъстват в този си вид и във финалната версия, която вероятно ще се появи през лятото. Според Ивън Блас първата публична тестова версия на Android P се очаква още в средата на този месец.

Източник: XDA Developers

  • Google са новият Майкрософт. Правят ъпдейтите по-тежки, та да си купиш ново устройство. Старият YouTube спря да зарежда на евтиния Android TV box. Качих новия - заби цялата система, та едвам го изтрих. Качих OG YouTube, тръгна екстра и в HD. Но пак не се знае докога - Google може да блокират YouTube api-то и леките приложения, както направиха Microsoft със Skype. Тогава пък ще емулираме desktop user agent с браузъра сигурно... Абе няма да се дадем лесно.
    tzincbg
  • Точно това е идеята, да си купиш нова дръжка за един чувал пари...
    alphaleader