AppGallery получи нов дизайн за подобрено търсене

AppGallery получи нов дизайн за подобрено търсене

Huawei обяви, че България е една от първите държави в Европа, в които магазинът за приложения AppGallery получава нов дизайн. Промяната е достъпна от 15 януари и би трябвало да подобри интуитивността при търсене и видимостта на ключово съдържание (включително локално), а освен това улеснява навигацията. Развитието на AppGallery отразява успеха на екосистемата от приложения, която има над 500 милиона активни потребители месечно.

С новия интерфейс на AppGallery Huawei се фокусира върху интерактивно търсене, което позволява приложенията да се показват с по-малко стъпки. Този подход помага и за по-доброто промотиране на повече приложения, които се откриват по-бързо и лесно от потенциалната аудитория. В раздел "Препоръчани" приложенията са подредени под формата на карти. Така потребителите виждат не само ръчно подбрана селекция от приложения и игри, но и подходящо свързано съдържание, включително статии, експертни ръководства и отзиви.

Под раздела "Препоръчани" са секциите "Кампании" и "Подаръци". Първата предлага промоции, включително лотарии, кешбек оферти и предизвикателства с награди. Повечето от предложенията са локализирани. Разделът "Подаръци" позволява на потребителите да спечелят подаръци от разработчиците на приложения в замяна на изтегляне или регистрация в техните приложения. Бонусите могат да включват безплатни премиум услуги за определен период или допълнителни кредити, които да се използват в игри.

Секциите "Приложения" и "Игри" вече са отделени в два раздела, които предлагат на потребителите по-разширено и фокусирано търсене. Освежени са и самите страници на приложенията с цел улесняване на потребителите при откриване на отзиви и оценки. Фокус на Huawei е да предоставя приложения с локално значение за потребителите, така че в новия дизайн на AppGallery ще бъде давано предимство на местните тенденции.

AppGallery предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително игри, социални медии, образование, фото&видео, храна&напитки, транспорт&билети, пазаруване и други. Сред предложенията на AppGallery са Viber, приложението за градска мобилност Moovit, европейската услуга за онлайн обучение Kahoot! и много други. Добавени са и приложенията на Банка ДСК, ПИБ, Пощенска банка, ЦКБ, ОББ, phyre, iCard, ePay, "Теленор", A1 и Vivacom, включително техните дигитални портфейли A1 Wallet и Pay by Vivacom, Happy Delivery, Foodpanda, Grabo, Bulsatcom, Vbox, Yellow Taxi, АБВ Поща и още много.