Apple добави още 22 устройства на Samsung към претенциите си за нарушени патенти

Apple добави още 22 устройства на Samsung към претенциите си за нарушени патенти
Не сме се и съмнявали, че Apple няма да приключи офанзивата си срещу Samsung след съдебната победа в щатския съд. Тя на практика беше частична за американската компания и както вече сме писали, засяга по-стари модели от портфолиото на Samsung, които така или иначе са на път да излязат от пазара. Затова от Apple са добавили още поне 21 устройства от портфолиото на Samsung, които нарушават патентите на американците, и са внесли списъка в съда по искането за нарушени патенти срещу Galaxy Nexus. В новия списък има мобилни телефони, мултимедийни плеъри и таблети, които са се появили на пазара в периода между август 2011 и август 2012 г. В новия списък са включени също Galaxy S III, Galaxy note, Galaxy Note 10.1, както и няколко версии на Galaxy S II, за който Apple вече са поискали спиране на продажбите, но тъй като в този иск става дума за други патенти, устройствата отново са посочени. Припомняме също така, че Apple се опита да спре продажбите на Galaxy S III още през юни, преди телефонът да се е появил на пазара, но съдията Луси Кох отхвърли искането на компанията с довода, че предпочита да запази фокуса на делото, вместо непрекъснато да го разширява заради исканията на Apple.

 • Пред неочакван проблем в заседателната зала може да бъде изправен Аpple заради новия си iPhone. НТС твърди, че устройствата на Apple нарушават две технологии.Това би означавало, че HTC по всяка вероятност ще успее да забрани вноса и продажбите в САЩ на актуалния в момента iPad и новия iPhone, който се очаква да бъде представен в сряда. http://www.dnes.bg/technology/2012/09/11/noviiat-iphone-moje-da-ne-stigne-do-amerikancite.167992
  buttman
 • Така погледнато има форум и за андроид феновете. Там може да плюете на воля. Както ти така и аз влизаме в сайтовете да видим какво ново се е случва при високите технологии, а кометнарите вместо да са смислени и да обсъждаме предимства и недостатъци чета детски изказвания за война, която е само между 5-7 човека във всеки подобен сайт. А ако не искаш да плащаш за грешките на samsung, купи си LG, HTC или нещо друго.
  VoiceOfGod
 • Стига бе, A4i, зачете ли се въобще за какви патенти става въпрос?! Някой беше постнал линк в началото на коментарите. Все едно, ако произвеждам дограма, да трябва да плащам на някой, ако прозорецът ми е правоъгълен, ако стъклото ми е прозрачно (?!?!?!), ако рамката ми е едноцветна, ако е стъклото е гладко и т.н. Патентните перверзии на Apple са поредното доказателство за несъвършенствата на законовата система и за властта на мангизите. Трябва да има ясна политика за това, кое може да се счита за иновация и кое е общочовешки естествена характеристика за една стока - автомобилите имат кръгли колела, няма как да се движат комфортно, ако те са квадратни. Слава Богу, ще Apple не направиха техен автомобил. Това сигурно щеше да вдигне 10-ки пъти цените на останалите заради безумните им патенти. ...Ако пък потърсиш кой е първият капацитивен тъч-скрийн телефон....ще го откриеш доста по-източно от Cupertino, California :D
  drkalo
 • А за какво им е на Apple да се стараят? Същата логика. Нещо било ползвано с години, идва ябълката, респективно "Леонардо", променя го лекичко и айде - патент. И после съди всеки, който го наподоби и лапа парички на негов гръб. Точно пък Apple хич не са крали, ще знаеш...
  Sage
 • Абсолютно вярно, страх и безсилие....
  Beчния
 • Нахапаните са наляли страшно много пари от излишъка си за защита в съда и си защитават най-големия им пазар Америка. Факт е че с годините тия са си създали име, което много трудно се бута, но това, което правят е жалко понеже ги е страх защото все повече и повече хора в Америка почват да харесват самсунг (казвам го защото съм го видял с очите си) и все повече хора можеш да видиш с андроид в ръката в големи градове, като Чикаго. Така че заплахата е ясно показана и Епъл са доста притеснени от това. Самсунг промени доста политиката си от Galaxy S до сега. Интересно защо Епъл нямаха нищо против преди 2-3 години, когато излезе Galaxy S и телефона не беше толкова популярен, а почна да се дига шум, когато Самсунг направи повече продажби от Епъл и стана най-големия производител на телефони в света. Това е причината - страх. :)
  benx1111
 • Хайде сега, ще изкараш след малко че и Леонардо е бил патентен трол. След като такъв признат гений е кодирал всичките си записки значи дори тогава е имало имитатори. Трагичното е че Apple дори лайно да направят като продукт, конкурентите им веднага ще зарежат разработките си и ще го копират. За каво им е тогава да се стараят. На час по лъжичк за клиентите и на това да са доволни при тази крадлива конкуренция.
  A4i
 • Зелена иконка със слушалка или заоблени ъгли и метален кант? Това ли е "[i]иновираното[/i]", което "ощипаните госпожички" са откраднали? Хайде стига сме се правили на разсеяни... Утре ще пусна интересна тема за патентните тролове, която се канех да отворя още преди седмица. Защото явно тук споровете около патентните войни се въртят в кръг.
  Sage
 • Само слепец може да види прилика между устройствата на Apple и Samsung :D Жалките мерзавци от Епъл ги е страх историята да не се повтори веднъж бяха на върха и се сринаха може пак да стане (а дано (whistle)) Сигурен съм, че най-накрая всичко ще се обърне срещу тях. Патентите са им толкова жалки и измислени, че направо се чудя кой им ги издава явно парите навсякъде отварят врати. Това пък с номера за дизайна е най-голямото лайно от всичко. A4i престани с глупавите си мнения! Изказваш се все едно си най-големия експерт по икономика и патенти и световен бизнес (woo) А всъщност си оставаш едно най-обикновено Епъл-зомби. Човек, който ползва продуктите на Епъл при всички случаи си пада малко мазохист. От всички познати с айфони само 1 ползва телефона за друго освен за ало-ало. Всички други са за изфукване а според мен по скоро за срам :D
  Scorpinox10
 • Beчния, колко акъл трябва за да се сети човек, че "edge-to-edge screen" дизайна е 100 пъти по-добър от този на Apple? Аз мисля, че съвсем малко стига, защото това решение е близко до акъла. Същевременно всички си правят "пас" и чакат Apple да пусне нещо , че след това да го копират най-брутално. Няма оправдание за таквизи. Да плащат и това е.
  A4i
 • Колко ли още ще паднат тия самозабравили се смахнати психопати от Апле??? Жалки смешници, направиха едно устройство и сега догонват конкуренцията.....жалки проклети нещастници, дано да фалират по скоро и телефона им да бъде пълен провал!(no)(angry)
  Beчния
 • Apple могат да съдят които copycat си поискат. Патентната система е поставена там за да ги защитава от точно такъва източни имитатори като Samsung. Apple не птитежават накъкъв извънземен дизайн. Просто останалите дебили си хвърлят собствените разработки на боклука и копират сляпо ябълката. От техническа гледна точка хвърленото като ненужно в някой случай е дори по-добро от дизайна на Apple, но все още не се е наложило и доказало като продаваемо. Това последното е свързано с реклама и много голям бюджет. Потребителите са ощетени от липсата на решителност у копиращите фирми. Например дизайна от предходната снимка на Moto е много стар. Видях подобен преди 5 години в едно концептуално wearable устройство на Nokia. Дизайна е трепач. Кърти "мифки", цепи мрака и т.н. Няма обаче кой да го наложи. Е това е тъпото. Всички копират Apple, а по земята се въргалят уникално добри разработки. Потребителите ще ги видят (ако въобще това стане) след 10 години.
  A4i
 • Ами те предлагат по-добри устройства... Защо нахапаните не съдят LG?
  fintaraBG
 • Тази патентна система в САЩ е въведена доста отдавна и целта и е пределно ясна. Нека от Samsung не се правят на ощипани госпжички, ами да иновират и предлагат по-добри устройства. Това с копирането отдавна не минава метър. Чудно ми е че толкова време ги държаха ненаказани.
  A4i
 • На теб може да ти е писнало, но тези един милиард и още много милиони ще трябва да ги плащат милиони потребители чрез крайната цена на устройствата. Ако и това не те интересува, просто не влизай във форуми за мобилна техника.
  Sage
 • Нещо си се объркал. Дизайна и идейте на Apple не са нито най-уникалните , нито най-добрите. Точно за това бих искал да виждам подобрения, а не буквално копиране от конкурентите. Защо всеки самртфон трябва да прилича визуално на iPhone? Има толкова добри концептуални устройства, различни от iPhone. Що пък едно от тях не видя бял свят? Ето един уникално прост дизайн, който е съвсем различен от iPhone :
  A4i
 • Стига бе, защото Епъл не крадът чужди идеи? А големите иноватори ама, когато другите започнат да подобряват технологиите вместо да се стремят, и да се надпреварват технологично от безсилие пречат на конкуренцията да се развива, като се спират готови продукти. Спират продукти с подкупи и измама, защото са долни манипулатори, но накрая, ще загубят битката хората започнаха да се осъзнават и да избират конкурентни продукти и, защо не, като за по-малко пари получават по-добри устройства а и на всички им писва от тези патентни войни.
  Ванката
 • Вижте сега, след като конкурентите на Apple са толкова тъпи, че не могат сами да измислят нещо, а се чувстват длъжни да копират от iPhone/iPad- ами да им плащат бе. Имате ли представа колко пари наливат Apple в реклама, пък после конкурентите с чужда пита помен правят.
  A4i
 • Не са балъци. Хората не се интересуват от "вашата война". Просто купуват това което им върши работа. И аз съм с андроид (за последно), но виждам предимствата на другите. А те са, че всичко работи веднага, без допълнителни усложнения. Разбира се това което е недостатък за едни е предимство за други. Ако искате да "ръчкате" устройствата по цял ден андройд е най-добър. Не се заяждам просто ми писна под всяка новина да ми казват колко са лоши едните и колко ощетени и добри другите. Това отблъсква от безценния ви андроид.
  VoiceOfGod
 • Много си прав! За жалост има още много балъци, които пълнят гушите на тъпите американци.
  benx1111