Apple готви куп софтуерни изненади за WWDC

Apple готви куп софтуерни изненади за WWDC

На 3 юни започва конференцията Worldwide Developers Conference (WWDC), на която Apple по традиция показва промените в следващите издания на основните си софтуерни продукти. Тазгодишното издание няма да е различно, а благодарение на Bloomberg можем да видим подробен списък на всички готвени изненади. Като цяло Apple ще представи нови приложения и системни ъпдейти във всичките си основни платформи, които се ползват от iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV.

Сред акцентите са обновления на основни приложения за iPhone като Maps, Reminders и Messages; нови приложения за Apple Watch, които ще го направят по-независим от телефона, както и подобрения във функциите за отчитане на различни здравни параметри. Часовниците ще получат опция за директно изтегляне на софтуер от App Store, а освен това Apple подготвя свои приложения като калкулатор, приложение за слушане на аудио книги и нови функции за здравето.

В iOS ще бъде добавена нова тъмна тема за целия интерфейс - тази добавка се чака от пускането на iPhone X с OLED дисплей. Очакваме големи промени в приложенията Health, Reminders и Maps, които ще им помогнат да се конкурират по-добре с алтернативите от App Store. Очаква се и подобрение в скоростта на работа, а освен това ще бъдат отстранени различни бъгове. iPad ще получи нови функции като нов мултитаскинг интерфейс, промени в основния екран и опция за преминаване през различни версии на едно приложение.

При macOS ще е включена възможност за ползване на приложения за iPad, а догодина компанията ще добави такава опция и за софтуера за iPhone. Дългосрочната цел на Apple е да слее приложенията за iPhone, iPad и Mac в един файл, който ще може да работи във всичките й устройства. След време ще бъдат слети и софтуерните магазини. Компанията може да има и хардуерна премиера на конференцията - според Bloomberg Apple обмисля да представи обновена версия на Mac Pro. Подготвя се и нов външен монитор с поддръжка на HDR съдържание, но засега не е ясно дали ще го видим на 3 юни.

Пълен списък с очакваните новини от WWDC можете да намерите в Bloomberg.

Оферти на деня