Apple няма да вдига цените на iPhone, смятат анализатори

Apple няма да вдига цените на iPhone, смятат анализатори

Преди година Apple сериозно вдигна цените на своите смартфони, а iPhone X прескочи психологическата бариера от 1000 долара. Според анализ на агенцията TrendForce компанията от Купертино няма да се опитва да прави нещо подобно тази есен поне в най-високия ценови сегмент.

От TrendForce отчитат, че относително слабото търсене на юбилейния модел е довело до известно отрезвяване в ръководството на Apple. Именно поради това сега ще бъдат предложени три различни устройства, които ще бъдат и в различни ценови категории. Според прогнозите 6.1-инчовият модел с LCD дисплей ще се продава в диапазона 700-750 долара, което е малко над нивата на миналогодишния iPhone 8.

Двата телефона с AMOLED екрани пък ще бъдат позиционирани ценово около iPhone X. Вариантът с 5.8-инчов панел ще струва между 900 и 950 долара и ще е по-евтин от миналогодишния флагман при неговата премиера. 6.5-инчовата версия пък ще се предлага за 1000 долара в своя базов вариант. В случая според TrendForce целта на Apple е да не отблъсква допълнително потребителите с цена.

Другата интересна подробност е, че стилусът Apple Pencil ще е съвместим с новите модели, което пък ще ги превърне в директни конкуренти на Galaxy Note 9, който се предлага за подобни суми. Според TrendForce 6.1-инчовият модел с LCD дисплей ще се представи най-силно и би трябвало да донесе около 50% от общите продажби на Apple.

Източник: Trendforce

 • Вечният, но безсмислен спор : Самсунг срещу Ябълката ;) Спрете се !
  Боби13
 • Само тъпанар може да направи такъв коментар
  Gilespi
 • https://www.tomsguide.com/us/galaxy-note-9,review-5647.html Тук пишат доста точни ревюта
  Gilespi
 • Само ми е чудно, собствениците на тия дървета Iphone къде ще си я държат писалката? Имам предложение, ама вие облъчените се сетете къде...
  maniaka_slr