Apple обмисля iPhone с вграден в дисплея сензор за отпечатъци за Китай

Apple обмисля iPhone с вграден в дисплея сензор за отпечатъци за Китай

Apple обмисля възможността да създаде модел на iPhone, който да бъде ексклузивен за пазара в Китай, сочи информация от китайски източници от производствената верига. Устройството може да е по-евтино поради липсата на системата Face ID, която ще бъде заменена от вграден в дисплея скенер на отпечатъци. Целта на компанията е да противодейства на спада в продажбите в страната, който се засили от търговската война между САЩ и Китай.

Чрез премахването на системата за лицево разпознаване Apple може да спести няколкостотин юана от цената на модела, колкото струва механизмът зад тази технология. Слуховете за смартфон с вграден в дисплея скенер датират още от 2017, когато се очакваше подобна технология да бъде използвана в iPhone X. Макар засега компанията да не предлага такива модели, по-широкото използване на технологията от други производители е довело до спад в цената ѝ.

През май анализатори от Barclays съобщиха за възможността Apple да използва акустична технология за разпознаване на отпечатъци в моделите си от следващата година. Използването на такова решение може да позволи интеграцията на Touch ID верификация в площта на целия екран, а не само в определена област от него. Интересно е да отбележим и, че през април главният изпълнителен директор на Apple – Тим Кук заяви, че продажбите на смартфоните на компанията в Китай са били по-добри спрямо тези през предходното тримесечие. Тогава обаче това се отдаваше на намаляване на някои местни данъци и много по-добрите отношения между САЩ и Китай.

Източници: MacRumors, The Global Times

Оферти на деня