Apple отчита слаби продажби на iPhone преди старта на iPhone 12

Apple отчита слаби продажби на iPhone преди старта на iPhone 12

Финансовите резултати на Apple за тримесечието до края на септември по традиция не са особено впечатляващи, защото това е преходен период преди идването на новите модeли iPhone. Тази година не прави изключение. Телефоните са донесли 26.4 милиарда долара, което е по-малко от 33.4 милиарда преди година, а това вероятно е свързано с изчакващите новите модели.

Компанията отчита приходи от 64.7 милиарда долара, което е малко повече спрямо 64 милиарда преди година. Apple регистрира ръст на приходите във всички пазари, в които оперира, с изключение на континентален Китай, който е донесъл 7.9 милиарда долара, а това е с 3 милиарда по-малко на годишна база. Междувременно другите продукти на компанията компенсират слабото представяне на iPhone.

Приходите от компютрите Mac се увеличават до 9.03 милиарда долара от 7 милиарда преди година, а освен това и продажбите на таблети са донесли 6.8 милиарда долара при 4.7 милиарда през 2019 г. Услугите също отчитат рекордни резултати с приходи от 14.5 милиарда долара спрямо 12.5 милиарда преди година. Подобно е положението и при носимата електроника и аксесоарите, които отчитат приходи от 7.8 милиарда долара при 6.5 милиарда през същия период на 2019.

Източник: Apple