Аpple отказва компенсация за запалили се по време на полет слушалки Beats

Аpple отказва компенсация за запалили се по време на полет слушалки Beats

В средата на март писахме за неприятен инцидент по време на полет между Пекин и Мелбърн, когато жена пострада от запалилите се върху главата й безжични слушалки. Когато съобщи за случая, Австралийското бюро за транспортна безопасност не съобщи марката на устройството, но вече е ясно, че става дума за продукт на Beats, който се захранва от AAA батерии. От 2004 г. компанията е собственост на Apple, така че американците са извършили свое разследване, което е стигнало до извода, че причината за самозапалването се крие в използваните от слушалките батерии от “трета страна”, а това означава, че пострадалата не може да получи компенсация.

Това съобщават адвокати на пострадалата, която е поискала от Apple само нови слушалки и малка сума, която да покрие стойността на изгорените дрехи. Жената, която е закупила слушалките и използваните батерии през 2014 г. в Австралия, заявява, че е силно разочарована от решението на Apple. Според нея слушалките не могат да работят без батерии, но никъде върху тях или опаковката им не е било посочено каква марка батерии трябва да се ползват. Разбира се, трудно е да виним Apple за позицията й в случая, защото компанията не носи отговорност за качеството на батериите, които са решили да използват потребителите.

Източник: News.com.au

 • [Quote]Дори и хипотетично слушалките да са причина, което е абсурдно, това е единствен случай.[/Quote] на който се даде гласност. Никой не знае колко още има такива. Имам един телефон с китайска батерия - няма проблеми, ама и не се ползва активно. Подарих на един колега една китайска батерия също - вече година и там няма проблеми. Не, че няма възможност да има дефектна бройка. Батерия от стоене не може да се самозапали. Нещо трябва да я запали. В случая слушалки, за лош късмет на Епъл.
  velnsl
 • Apple гледа приходи и печалба, защо да плаща? :D
  hddsoft
 • Съгласен! Споделих "вярната" новина...понеже тук заглавието няма нищо общо с истината. Поздрави
  ecstasy80
 • kakwi sa tiq slu6alki s bateriii haha
  TNT9
 • Дори и хипотетично слушалките да са причина, което е абсурдно, това е единствен случай.
  buttman
 • Към автора на темата: Жената е приела като компенсация нов телефон и парите за изгорялата дреха. Рано днес, това бе оповестено на водещите сайтове като 9ту5мак и други.. В последствие, новината бе премахната изцяло, за да не се тръби повече по този случай...и да не се вреди по името на компанията. Поздрави
  ecstasy80
 • Е, не! Не го държите правилно... Ме използвате правилните батерии... Смях, Смях... :D:D:D
  PoceH_BS
 • > Е, чакай сега, купила си е някакви батерии, които са се запалили. Ми така де, защо не си е купила батерии с логото на ябълката на цена от $9.90 за батерия. BTW: на сайта на Apple има ли списък със сертифицирани батерии за използване с Beats?
  tweeg
 • Епъл са напълно в правото си - запалили са се китайски батерии а не "Епъл" устройството.
  iavorski
 • То по тая логика на самсунг трябва да са неми
  Vasil977
 • Каква защита от прегряване - на един микроскопичен аудио усилвател или на едно мижаво блутуут модулче? Кое от двете може да се запали или да прегрее? При тях няма какво да гори - има ретардантен корпус от пластмаса с миниатюрни размери. Литият, от друга страна, гори и то много добре, особено, ако е сложен в калпава батерия (справка: Самсунг от миналата година).
  Weishaupt
 • В статията не пише какво точно се е запалило. Едва ли само батериите са се запалили. А дори те не могат да се запалят безпричинно при нормална експлоатация. За да се случи нещо такова слушалките трябва да са теглили повече ток, от възможностите на батерията например. А защитата от прегряване на батерията и на слушалките е работа на производителя на слушалките.
  todortk
 • Apple с право отказва компенсация - компанията не е отговорна за качеството на батериите, които потребителите са решили да ползват.
  chilko
 • Е, чакай сега, купила си е някакви батерии, които са се запалили. Какво общо има това с Епъл и какви са й претенциите към тях? Да се обърне към производителя на батериите - те са се запалили. Утре някой ще си сложи в телефона батерия от АлиЕкспрес и като се подпали, ще иска компенсации от производителя на телефона..
  Weishaupt