Apple патентова шлем за смесена реалност с проследяване на изражението

Apple патентова шлем за смесена реалност с проследяване на изражението

Apple е подала патентна заявка към USPTO за шлем за смесена реалност с разширени възможности. Сред потенциалните допълнителни функционалности на устройството са сензори за проследяване на лицевите черти, очи и ръце. Патентът носи името „Display System Having Sensors” и включва дисплей и набор от камери и сензори, които проследяват околната обстановка.

Заедно всички тези компоненти създават виртуална 3D картина, която е базирана на реалния свят. Възможно е сензорите за проследяване на лицевите черти да позволят създаването на дигитален аватар на потребителя. Поне един вариант на системата използва технологията „pass-through“, при която към засната от камерите картина от околността се добавят виртуални обекти и завършеният резултат се подава към екрана на шлема.

Facebook също работи върху VR шлемове, които могат да проследяват лицевите изражения и да ги прехвърлят върху виртуални аватари. Освен това проследяването на движенията на ръцете вече е интегрирано в някои VR и AR продукти. Интересно е да отбележим, че според непотвърдена информация на DigiTimes Apple е замразила плановете си по отношение на AR очилата, върху които работи от известно време.

Източник: USPTO

Оферти на деня