Apple патентова вграден инфрачервен сензор в камерата на преносими устройства

Apple патентова вграден инфрачервен сензор в камерата на преносими устройства
В Apple отново имат интересни идеи за патенти, но този път разработката, изглежда, има доста повече практически приложения. Стив Джобс и компания са решили, че могат да добавят инфрачервен сензор в камерата на телефона, който може да получава информация от различни предаватели, разположени къде ли не. Някои от приложенията на подобна технология биха зарадвали големите компании за разпространение на филми, тъй като по този начин в киносалоните могат да бъдат блокирани възможностите за запис с камерите на телефоните или да бъде добавян поне воден знак към записите. Сред по-полезните за потребителите употреби на подобна технология са автоматичното получаване на информация за експонати в музеи или по време на туристически обиколки. Засега няма информация дали и кога можем да очакваме подобно нововъведение в продуктите на Apple.

http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2011/06/apple-working-on-a-sophisticated-infrared-system-for-ios-cameras.html

  • Добро е като идея, само че ще мине време докато се доразвие технологията и започнат да се предлагат услуги базирани на нея.
    Wishmak3r