Apple планира MicroLED панели за устройства с всякакви размери

Според анализатора на DigiTimes Люк Лин Apple сериозно са се концентрирали върху разработката на MicroLED панели за малки и големи устройства. По информация на изданието компанията от Купертино работи съвместно с тайванската TSMC върху малките дисплеи. Целта на проекта според Лин е да се изработят екрани за използване в бъдещи модели на Apple Watch и в преносимо устройство за добавена реалност.

В същото време Apple има и втори проект, чиято цел е разработката на MicroLED панели за устройства, които са много по-големи от компютрите MacBook. Според Лин малките дисплеи ще бъдат с размери от 1.3 до 1.4 инча за Apple Watch и между 0.7 и 0.8 инча за устройството за добавена реалност. Източници от индустрията пък споделят, че масовото производство може да започне още през второто полугодие на 2018 или началото на следващата година, докато по-големите панели ще бъдат пуснати в производство чак през 2019 или по-късно.

Анализаторът на DigiTimes е на мнение, че компанията от Купертино ще въведе MicroLED технологията само във върховите модели на Apple Watch. Поне за момента производствените разходи на този вид дисплеи са между 400 и 600% по-високи от тези на OLED панелите със същия размер, което със сигурност е сериозна пречка пред масовото навлизане на технологията. Наскоро Bloomberg разкри, че Apple притежава тайна фабрика за MicroLED екрани в Калифорния, където се провеждат и тестовете на новите продукти.

Източник: DigiTimes