Apple подготвя многофункционален вариант на Apple TV

Apple подготвя многофункционален вариант на Apple TV

Apple изглежда разработва нов аксесоар за телевизори, който комбинира функционалностите на Apple TV с тези на умните говорители HomePod и има камера за видеоразговори. Освен това по данни на Bloomberg компанията подготвя умен говорител с дисплей.

Разработката на тези устройства все още е в ранен етап и е възможно да има промени по тях, преди да достигнат до пазара. Аксесоарът за телевизори ще е многофункционален и ще дава достъп до игри и стрийминг видео услугите, които се предлагат от Apple TV.

Говорителят в него би трябвало да предложи по-високо качество на звука спрямо вградените решения в повечето телевизори. Ще се поддържат и някои от функционалностите на HomePod, включително музикален плейбек и работа със Siri. Камерата от друга страна ще е предназначена за видеоразговори.

Умният дисплей ще комбинира възможностите на iPad и HomePod. И това устройство би трябвало да може да бъде използвано за видеоразговори, като картината ще се визуализира на вградения екран. Apple дори проучва възможността за използване на роботизирана ръка, която да завърта екрана.

Bloomberg отбелязва, че инженерните групи за HomePod и Apple TV са обединени през изминалата година.

Източник: Bloomberg