Apple поиска спирането на продажбите в САЩ на 8 устройства на Samsung

Apple поиска спирането на продажбите в САЩ на 8 устройства на Samsung
Както вече писахме, Apple не закъсняха със списъка с устройства на Samsung, чиито продажби искат да бъдат спрени в САЩ. Въпреки че общият брой на продуктите на Samsung, които нарушават патентите на Apple, са 21, една голяма част от тези устройства вече не се продават и затова в списъка на Apple фигурират само 8 модела.

Това са Galaxy S 4G, Galaxy S II AT&T, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S II T-Mobile, Galaxy S II Epic 4G, Galaxy S Showcase, DroidCharge и Galaxy Prevail. Както сами виждате, става дума преди всичко за различни версии на Galaxy S II. А ако се вълнувате от подробностите, целия докумет, който Apple са предали на съда, можете да изтеглите като pdf:
http://stadium.weblogsinc.com/engadget/files/appleinjunction.pdf

 • [Quote]Отговор » Виж новината Тема: Re: Apple поиска спирането на продажбите в САЩ на 8 устройства на Sams  [Re: Бабанка] Автор: Nistel Дата: 30.08.2012 19:29 Манипулират нас да. Както всяка друга компания. Но да манипулират съда без никакви съмнения за това от най-големия си конкурент е невъзможно. Това не е българското футболно първенство да търсим проблема винаги в съдията [/Quote] Ето ти едно доказателство, че Самсунг имат съмнения относно манипулативните методи, които прилагат от Епъл. [Quote] Samsung и Apple продължават да се борят с всички сили в съдебната зала, където в момента тече с пълна сила мащабната им патентна сага. Сега от корейският гигант повдигнаха ново обвинение срещу своя конкурент, което допълнително задълбочава конфликта им. Официално от Samsung посочиха, че от Apple съзнателно манипулират мнението на експертите, които помагат на съдебните власти, информира cnet.[/Quote] [Quote]По този начин те са им повлияли да променят мнението си и да се произнесат в полза на Apple и поиска допълнителна информация и обяснения от своя конкурент за това поведение. В момента делото между тях се намира в кулминационната си фаза и всяко едно обвинение на този етап има изключително важно значение за крайния изход от разследването. Предстои да видим как съда ще възприеме тези мотиви на Samsung и дали това би помогнало на корейската компания да си спечели преимущество в спора с Apple в съдебната зала.[/Quote] Викаш от Самсунг въобще не им минава през акъла, че Епъл подкупват съдилища и експерти? [Quote]Вашингтон. Най-скъпата борсово търгувана компания в света - американската Apple спечели патентно дело в САЩ за над 1 млрд. долара срещу Samsung Electronics, пише Bloomberg. Според американския съд корейската компания е нарушила шест патента на Apple, съобщи http://economymagazine.bg/. Освен това калифорнийският съд е постановил, че Samsung е копирал визията на телефоните на Apple. Затова пък е отхвърлил насрещните патентни искове на корейската компания. "Обявената днес присъда не е победа за Apple, а загуба за американските потребители", коментираха от Samsung. "Жалко е, че патентните закони могат да бъдат манипулирани, за да осигуряват монопол на една компания и технологии, които всекидневно се подобряват от Samsung или други компании", добавят от там. От корейската компания обявиха също, че това не е краят на съдебната битка. "Тя ще продължи по съдилищата в целия свят", казват от там. През април 2011 г. Apple заведе дело за нарушаване на патентните права срещу Samsung. Веднага беше заведено насрещно дело. В момента двете компании се съдят на четири континента[/Quote] от сайта на вестник "Стандарт" Най-долната компания е Епъл! Виж и коментарите от същия сайт: http://www.standartnews.com/tehnologii/apple_specheli_sadeben_spor_za_1_mlrd_sreshtu_samsung-162018.html
  Ванката
 • От вчера съм с този bootanimation на телефона и не мога да му се нарадвам http://www.youtube.com/watch?v=TxnZj2Hv1dk
  nmnikolov
 • Като гледам пък ти не си мигнал цяла нощ за да напишеш това :P
  AVKansazov
 • Щом това ви помага да спите спокойно през нощта нека е така :P
  Nistel
 • В съдията е проблема - или е подкупен, или е предния сляп фен-зомби, или просто е патриот... (whistle)
  fintaraBG
 • Манипулират нас да. Както всяка друга компания. Но да манипулират съда без никакви съмнения за това от най-големия си конкурент е невъзможно. Това не е българското футболно първенство да търсим проблема винаги в съдията :P
  Nistel
 • Колкото стана топ новина опита за покушение на американския президент Барак Обама.:D Приеми го Нистел с техните камъни по техните глави това, ще стане накрая, не можеш да бъдеш единствен и неповторим, и това да няма последствия.;) Толкова яко ви манипулират от Епъл, че чак не се усещате, какви ги плещите.
  Ванката
 • Мислиш ли, че ако имаше дори и най-малко съмнение за подкупи това нямаше да стане топ новина по всички сайтове? Колкото и да повтаряте една лъжа тя няма да стане истина.
  Nistel
 • [Quote]Това казва съда. Най-висока инстанция. Това, което всички знаеха вече е доказано. [/Quote] Когато играят милиони долари подкупи, ще си осигуря да казвам, каквото аз искам съда, най-високата инстанция!:D
  Ванката
 • [Quote]Въпрос на гледна точка, за мен не е крадена може леко да прилича външно, но не е копие, това казват от Епъл, но не и аз обикновенния потребител! [/Quote] Това казва съда. Най-висока инстанция. Това, което всички знаеха вече е доказано. Жалкото е, че Самсунг имат достатъчно ресурси и достатъчно качества на продуктите си, но продължават политиката на гаражна компания тип "Адибас" да копират каквото им падне от конкуренцията дори рекламните материали. Ако бях СЕО на Самсунг бих разпоредил много сериозна чистка по всички етажи на тази компания и това би било най-доброто което може да се случи на компанията и на нас потребителите.
  Nistel
 • [Quote]Ще ги съдиш, че не можеш да си купиш крадена стока[/Quote] Въпрос на гледна точка, за мен не е крадена може леко да прилича външно, но не е копие, това казват от Епъл, но не и аз обикновенния потребител! Кои са те, че да ми налагат, какво да си купя егати нагляците, ми нали парите, които печелят идват от нас потребителите??? Това в крайна сметка, ще им изиграе лоша шега.:) [Quote]По-скоро теб ще осъдят[/Quote] Хахахахахахахахаха, да ме съдят ама надали и, какво ще ми вземат? Цървулите ли?:D Не го осъзнават още, но бавно са трънали надолу.
  Ванката
 • Ще ги съдиш, че не можеш да си купиш крадена стока? По-скоро теб ще осъдят.
  Nistel
 • Честно да ти кажа напоследък набюдавам и реклами на Lenovo и мисля че DELL и Samsung.. не е както преди всеки лаптоп примерно или пък монитор да бъде с ябълка (което е далеч от темата но все пак..)
  evcho
 • То тяхната демокрация е нещо съвсем различно, те живеят за да работят, те са роботи, те не знаят в действителност, какво е свобода. Те си имат всичко системата им е организирана, мозъците им са промити с техния патриотизъм лесно се манипулират за тва всички са като клонинги с тези айфони. Преди айфон американците ползваха Моторола най-вече. Ми то няма вече реклама или филм в, който да не правят скрита реклама тия американци /тъпи/ на Епъл все едно няма по-добри от тях! Единствения начин да бъдат спрени е, както каза Асен един бан в Европа и Азия!
  Ванката
 • Aз ако бях един хамериканец дали нямаше да мога да съдя епъл, заради лишаването ми от свободата да пазарувам каквото желая и от каквото имам нужда ? Чиста проба налагане да се пазаруват дадените им устройства пък уш и там е демкроция... ;x
  evcho
 • [Quote]Ще е забавно, ако новия iPhone е нещо страхотно [/Quote] Аз също харесвам нещата, които правят, но ги намразих заради политиката им направо ги ненавиждам вече и никога през живота си няма да купя техен продукт повече! Всички копират от тях а те пък въобще не копират, те са измислили топлата вода да вземат и нея да патентоват.
  Ванката
 • Ще е забавно, ако новия iPhone е нещо страхотно и в определени хора се събуди желанието за покупка, но пък от друга страна нали е продукт на мразената компания, как да стане. :D
  osama11
 • Общо взето отсега нататък Apple феновете могат да се сърдят за нарастващия брой ябълкови "хейтъри" единствено на любимата си компания.
  Sage
 • Два от мен.:D Кога ли Гугъл, ще им го набият здраво на тия?
  Ванката