Apple потвърди, че iCloud се поддържа от Google

Apple потвърди, че iCloud се поддържа от Google

Apple за първи път официално признаха, че тяхната облачна услуга iCloud се поддържа от Google. Съобщението пък е поредното доказателство, че облачните услуги на Google набират скорост и компанията вече застига лидерите Microsoft и Amazon. Слухове, че компанията от Купертино е заложила на Google при поддръжката на iCloud, се носеха още от 2016 година, но до момента нямаше нищо официално и от двете страни. В публикувания периодично документ iOS Security Guide Apple години наред намекваха, че се използват Amazon Web Services и Microsoft Azure. В актуалното издание от януари обаче Azure вече не присъства, а е заменен с Google Cloud Platform. От информацията не става ясно какви точно услуги на Google се използват извън стандартни неща като съхранението на снимки и видеоклипове. Не е ясно и кога точно Apple са преминали към новата платформа, но преходът очевидно се е случил през последните месеци.

Само преди няколко седмици Google обявиха, че техните облачни услуги генерират 1 милиард долара приход на тримесечие, докато пазарният лидер Amazon успява да достигне 5.11 милиада долара приходи за същия период.

 

Източник: CNBC

 • Уж конкуренти, а ни играят "доброто и лошото ченге" и се подкрепят при нужда...
  tzincbg
 • Само ще те изчакам да ми отговориш на въпроса по какъв начин ще "вземеме пари"? Имам скрийншот от служебния ни чат от 11:50 я обсъждаме тази статия, но е много лесно просто да се постне във форума, защото не се изисква да е минало през коректор :) Трия ви мненията след 30 минути, защото не се отнасят към темата
  mishobehar
 • Статията беше написана преди да я качиш ти, само чакаше коректора да я провери и по този начин щеше да стане дублиране на темите.. Иначе благодаря че постваш статиите първи, наистина го оценявам :)
  mishobehar
 • До модераторите :ЗАЩО МИ ИЗТРИХТЕ ТЕМАТА И Я ЗАМЕСТИХТЕ С ВАША? Това е безобразно некоректно поведение.
  polarr31