Apple потвърди, че iCloud се поддържа от Google

Apple за първи път официално признаха, че тяхната облачна услуга iCloud се поддържа от Google. Съобщението пък е поредното доказателство, че облачните услуги на Google набират скорост и компанията вече застига лидерите Microsoft и Amazon. Слухове, че компанията от Купертино е заложила на Google при поддръжката на iCloud, се носеха още от 2016 година, но до момента нямаше нищо официално и от двете страни. В публикувания периодично документ iOS Security Guide Apple години наред намекваха, че се използват Amazon Web Services и Microsoft Azure. В актуалното издание от януари обаче Azure вече не присъства, а е заменен с Google Cloud Platform. От информацията не става ясно какви точно услуги на Google се използват извън стандартни неща като съхранението на снимки и видеоклипове. Не е ясно и кога точно Apple са преминали към новата платформа, но преходът очевидно се е случил през последните месеци.

Само преди няколко седмици Google обявиха, че техните облачни услуги генерират 1 милиард долара приход на тримесечие, докато пазарният лидер Amazon успява да достигне 5.11 милиада долара приходи за същия период.

 

Източник: CNBC

 • Уж конкуренти, а ни играят "доброто и лошото ченге" и се подкрепят при нужда...
  tzincbg
 • Само ще те изчакам да ми отговориш на въпроса по какъв начин ще "вземеме пари"? Имам скрийншот от служебния ни чат от 11:50 я обсъждаме тази статия, но е много лесно просто да се постне във форума, защото не се изисква да е минало през коректор :) Трия ви мненията след 30 минути, защото не се отнасят към темата
  mishobehar
 • Статията беше написана преди да я качиш ти, само чакаше коректора да я провери и по този начин щеше да стане дублиране на темите.. Иначе благодаря че постваш статиите първи, наистина го оценявам :)
  mishobehar
 • До модераторите :ЗАЩО МИ ИЗТРИХТЕ ТЕМАТА И Я ЗАМЕСТИХТЕ С ВАША? Това е безобразно некоректно поведение.
  polarr31