Apple пусна втората публична бета на iOS 13 и iPadOS

Apple пусна втората публична бета на iOS 13 и iPadOS

Apple публикува втората публична бета версия на iOS 13 и iPadOS, която е достъпна за потребителите, част от съответната програма. Тези от вас, които досега са използвали първата версия на софтуера, ще могат да преминат към новата чрез over-the-air обновление. Ако не получите известие за новия софтуер, можете да проверите ръчно дали е достъпен и за вас, като влезете в меню Settings > About > Software Update.

Ако искате да се включите в бета програмата и да изпробвате новата операционна система, можете да направите това на сайта на компанията. Трябва да имате предвид, че става дума за тестов софтуер и може да са налични различни бъгове. С новата бета е наличен достъп до функционалността FaceTime Attention Correction, която коригира погледа по време на видео разговори. iOS 13 включва редица подобрения в стабилността на системата, а iPadOS разполага с нови анимирани ефекти за различаване на активния прозорец при използване на Split View, както и с опция за заснемане на екранна снимка на цяла страница.

Източник: mobilesyrop

Оферти на деня

  • Първата и втората beta имат един и същ проблем с Music, ако размествам песни (в мой стил на подребда, а не произволна или по име в списък) малко след това спира да сменя на следващата песен - трябва ръчно да преместя на следващата песен, след това ги сменя без проблем.
    С beta 2 даже имах App Crash на Music, докато слушах песен и си подреждам списъка както желаех да са подредени.
    Beta 3 и следващите със сигурност няма да ги пробвам, а ще изчакам финалната версия през септември.
    centur
  • Толкова бъгава бета на iOS не бях виждал, а ползвам от самото начало. Не можех да получавам обаждания (даваше им, че съм извън обхват), клавиатурата забиваше постоянно. Системните менюта зависваха. С втората версия се пооправиха нещата, но още не знам първата бета как са решили да я пуснат публично.
    strk