Apple работи по нов iPod Touch и ще добави USB-C порт към iPhone, твърди нов слух

Apple работи по нов iPod Touch и ще добави USB-C порт към iPhone, твърди нов слух

Японският сайт MacOtakara публикува интересна информация за плановете на Apple. От нея става ясно, че доставчици на компоненти са споделили по време на изложението CES, че се работи по нов iPod Touch. Любопитното в случая е, че компанията от Купертино не е пускала нов модел на устройството от 2017 година насам. Тогава реално не беше представено ново устройство, а просто бяха съкратени опциите за наличната памет до 32 GB и 128 GB.

По същото време бяха прекратени продуктовите линии iPod Shuffle и iPod Nano. От Mac Otakara не споделят никаква допълнителна информация относно евентуалния хардуер на седмото поколение iPod, нито пък кога ще бъде анонсиран. Другата любопитна новина е свързана с решението на Apple най-накрая да въведе USB-C порт при новите модели iPhone, които ще се появят през 2019 година.

Такива слухове се носят от доста време насам и може би хората на Тим Кук най-накрая са узрели за идеята да заменят собствения интерфейс Lightning с универсално решение. Към момента единственият продукт на Apple с iOS, който използва USB-C, e iPad Pro, но е доста вероятно в крайна сметка да видим прехода и при останалите мобилни устройства.

Източник: MacRumors

  • Би било супер, ако най-накрая преминат на USB-C.

    Колкото до айпода, гледах някави рендери на фаблето подобен айпод, нещо между айфон и айпад, но дали имат общо с реалността, нямам идея. При всяко положение си го представям, като по-евтино устройство за достъп до платформата на Епъл, от колкото като музикалн плеър. След като можеш да стиймваш музика от телефона и часовника ти, отделно устройство за музика се явява излишно.
    board
  • Кой използва iPod през 2019г.?!? Единствено iPod Shuffle имаше някакъв смисъл - ползвам го, когато карам скейт, за да не си счупя телефона, иначе е пълна боза...
    TRG